A les 7 del matí ha conclós la neteja de l’arena de les platges urbanes de València, on major afluència de persones es va registrar anit, durant les celebracions de Sant Joan, i un parell d’hores després ha conclós la neteja amb aigua del Passeig Marítim. L’estimació inicial quantifica en 38.840 els quilos de cendres arreplegats en les platges de la ciutat (un 9,94 % més que l’any passat), mentre que el total de residus recollits també ha augmentat fins els 19.400 quilos (vora un 3,41 per cent més que en 2017). Es calcula que les platges urbanes han acollit un total de 35 fogueres, un parell més que l’any passat.

La regidora de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, qui ha comprovat in situ el resultat de l’operatiu, ha explicat que la comparativa es fa entre els residus i les cendres que s’arreplegaren l’any passat i les primeres estimacions dels recollits en les darreres hores. A més, ha destacat el bon funcionament del dispositiu de neteja dissenyat des de la Regidoria, amb 220 persones que han treballat per recuperar la normalitat el més prompte possible. “A totes elles els agraïm el seu esforç i també la col·laboració ciutadana que ha permés respectar els horaris previstos i netejar l’arena i el passeig abans que les persones usuàries arribaren este matí”, ha explicat. A més, ha recordat que estos treballs de neteja inclouen un reforç del servici habitual a les platges de la ciutat demà dilluns.

Soriano també ha destacat els resultats de la campanya ‘Ara pots pujar al reciclatge’, que ha permés reciclar 6.000 envasos aproximadament. “El repartiment de bosses i el sorteig d’una bici amb esta campanya de conscienciació ens permet aprofundir en el vessant més sostenible de celebracions com la d’anit, on vàrem repartir 2.346 tickets entre les persones que reciclaven els seus envasos”, ha explicat.

D’altra banda, les celebracions en l’àrea urbana per part de comissions falleres i col·lectius veïnals ha comptat amb el repartiment de 80 contenidors metàl·lics sol·licitats per dipositar cendres amb recollida diferenciada. L’estimació de les cendres recollides arriba als 6.150 quilos. “La inspecció municipal de comprovació de neteja, entre les 6 de la matinada i les 10 del matí ha conclós amb un resultat positiu que parla bé de la col·laboració ciutadana que hi ha hagut”, ha indicat la regidora.