La ciutat de València repeteix per tercer any consecutiu amb ple de banderes en les platges de la ciutat, amb l’excepció de la platja de Pinedo, que queda fora de concurs per permetre l’entrada de gossos, ja que, igual que les altres, compleix tots els requisits de qualitat excel·lent d’aigua i arena. Totes les platges de València que podien aconseguir bandera, per tant, l’han obtinguda. En concret, són les de la Malva-rosa, el Cabanyal, El Saler, Arbre del Gos, La Garrofera, la Devesa i Recatí.

També han aconseguit bandera blava els sis centres d’atenció als visitants de que disposa l’Ajuntament, que són els del  Casal d’ Esplai del Saler-Escola de la Natura de la Malladeta, el Centre d’Interpretació Racó de l’Olla, el Centre Casal d’Esplai de Rocafort, el Centre d’Interpretació Alqueria de Fèlix, el centre Naturia i l’Observatori del Canvi Climàtic.

Es tracta de centres de visitants, aules de mar o de naturalesa, que inclouen entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental sobre els ecosistemes litorals de València i el desenvolupament sostenible, així com informació específica i activitats relacionades amb el programa Bandera Blava.

D’altra banda, el Sender Litoral Educatiu per la platja del Saler ha obtingut també el reconeixement de “Sender Blau”. Esta senda ofereix la possibilitat de passejar a través de la Devesa del Saler i la seua platja com a referència d’una gran oferta mediambiental. Es presenta, pas a pas per un sender, l’experiència d’enriquir-se, combinant educació ambiental i activitat física en les nostres platges. El sender disposa d’una visita autoguiada amb informació en suport paper, unitats de cartelleria de platges i audioguia.

Les platges de la Malva-rosa i del Cabanyal consoliden de nou, enguany, la bandera blava recuperada el 2016, després de huit i nou anys, respectivament, sense haver rebut eixe distintiu. “El treball fet per recuperar les dos platges urbanes de la ciutat ha obtingut un reconeixement immediat des del primer moment i estem molt satisfets pels resultats aconseguits”, ha explicat la regidora delegada de Platges, Pilar Soriano.

Segons la regidora, els paràmetres de qualitat de l’aigua i la resta de servicis que permeten optar a la bandera blava han sigut excel·lents. “Els veïns i veïnes de València i tota la gent que ens visita poden disfrutar d’unes platges excel·lents”.

APOSTA MUNICIPAL PER LA PLATJA DE GOSSOS A PINEDO

La regidora Soriano ha destacat que “enguany reiterem la nostra aposta per la platja per a gossos en Pinedo després del bon resultat dels dos anys anteriors. València està a l’avantguarda de l’Estat amb este servici públic que considerem fonamental.  Compaginem així unes condicions excel·lents per a totes i tots els usuaris amb una oferta que els dos últims anys ha sigut tot un èxit i que ha satisfet una necessitat social que des de l’Ajuntament considerem molt important”.