‘Matant el món’ (‘Killing the world’) és l’impactant títol de l’exposició fotogràfica que ja es pot vore en les marquesines i els autobusos de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) en el marc de PhotOn 18, el festival de fotografia amb què l’EMT col·labora per segon any consecutiu.

L’EMT posa a disposició dels responsables del festival un total de cinc parades distribuïdes pels voltants de la Plaça de l’Ajuntament, on es pot vore l’exposició. Les parades són les de la Plaça de l’Ajuntament amb Maria Cristina, amb Cotanda i amb el Carrer de la Sang, així com la de l’Ateneu, en la mateixa plaça. També hi ha la parada del Carrer de Xàtiva, enfront del Lluís Vives. En totes elles es troben 14 fotografies amb textos on es reflexiona sobre els problemes que afecten al planeta en l’actualitat.

En la inauguració de la mostra, el regidor de Mobilitat Sostenible a l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha explicat que “l’objectiu és que reflexionem sobre el futur del planeta. Des de l’EMT estem fent tots els possibles per a rebaixar l’empremta de carbó i prova d’això és l’adquisició d’autobusos elèctrics i híbrids, que tenen un consum un 30 % menor que els dièsel”.

Grezzi ha ressaltat, a més, que “l’EMT és una empresa conscienciada amb la sostenibilitat del planeta i per eixe motiu, quan ens varen proposar participar en esta mostra vàrem dir que sí de seguida”.

PhotOn Festival, que celebra enguany la seua huitena edició, està organitzat per un equip de dones professionals del fotoperiodisme i la comunicació que lluiten pel foment del fotoperiodisme com a eina de canvi social.