El portaveu de Compromís, Giuseppe Grezzi, màxim responsable de la Regidoria de Mobilitat Sostenible a l’Ajuntament de València i de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha reiterat l’exigència al govern central, del Partit Popular, i als seus socis de Ciudadanos que aproven l’esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per dotar l’Autoritat del Transport Metropolità de València amb 38 milions d’euros i ha lamentat l’anunci de Ciudadanos d’incorporar una esmena que reduïsca a només 10 milions d’euros el finançament d’eixa entitat.

“Estem farts que ens furten i ens discriminen. Ciudadanos no pot pactar amb Rajoy que als valencians i les valencianes ens furten 30 milions en lloc de 40 sinó que hauria de fer com Compromís i defensar l’interés i els drets dels valencians i les valencianes amb una quantitat mínima de 38 milions per al nostre transport metropolità. El partit de Fernando Giner i Toni Cantó torna a menysprear a València en una ‘pròrroga del despit’ de la dreta a la nostra ciutat”, ha afirmat Grezzi, qui ha destacat que “Compromís no callarà davant un paripé antivalencià del PP i la seua marca blanca de Ciudadanos per donar-nos només les molletes als valencians i les valencianes”.

El transport metropolità que mereixem a València requerix almenys 38 milions d’euros, en un càlcul “molt prudent i modest”. Precisament eixa xifra és la que “l’alcalde Joan Ribó i uns altres 60 alcaldes i alcaldesses varen reclamar la setmana passada al Ministeri d’Hisenda a Madrid”. Si no es vota eixa esmena presentada per nosaltres i s’aprova la presentada per Ciudadanos “se’ns estaran furtant 30 milions que són fonamentals per al transport que necessitem els valencians i les valencianes”.

Grezzi ha recordat que el govern del Partit Popular, amb el suport de Ciudadanos, torna a pressupostar més de 250 milions d’euros per al transport metropolità de Madrid, Barcelona i les Canàries i zero euros per al de València mentre que “Fernando Giner posa negre sobre blanc el que pensa: la necessitat de perpetuar que València continue sent inferior a Barcelona i Madrid, que els valencians i les valencianes continuem sent de segona per al govern central”.