Torrefiel és, des de hui, un barri més verd. A cada escocell, un arbre . La regidoria de Parcs i Jardins ha plantat 117 arbres de 12 espècies diferents per tots els carrers del barri, i d’esta forma s’ha arribat a cobrir el 100% dels escocells del barri, no quedant-ne cap buit. Esta intervenció ha tingut un cost de 59.249,88 euros, a càrrec dels pressupostos participatius del 2017.

El barri de Torrefiel s’ha avançat així uns quants mesos al projecte “d’Una València més verda”, que durà a terme, a tota la ciutat de València, la plantació d’arbres, palmeres i arbustos en escocells i mitjanes que estiguen buits a dia de hui. Este projecte també contempla la creació de nous escocells en carrers que no tenen i sí que podrien per amplada de vorera i està dotat amb un pressupost de 2,1 milions d’euros.

Les adequacions dels escocells que s’han dut a terme a Torrefiel han suposat la intervenció en el 40% dels escocells del barri, que eren els que estaven sense arbrat o que presentaven problemes d’anivellat, pavimentació o deteriorament de llambordes.

L’acció s’ha fet coordinadament amb l’Asociació de Veïns del barri, que va fer un ampli informe detallat de tots ells, de manera que en base a eixa proposta s’ha realitzat un pla integral d’adequació, arranjaments i millora en tot el barri en general i als carrers Jacomart i Mont Carmel en particular per ser dos dels que més problemes presentaven.

“Amb esta amplia plantació al barri de Torrefiel hem millorat l’accessibilitat de les voreres del barri per a persones amb mobilitat reduïda, ja que hem adequat diferents problemes d’anivellament de voreres i, a més, hem dotat de vida a tots i cadascun dels escocells del barri”.