El VI Pacte per l’Ocupació en la Ciutat de València ha començat la seua vigència este matí en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, en un acte presidit per l’alcalde de València, Joan Ribó, junt a la regidora responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic sostenible, Sandra Gómez. Els representants dels sindicats Comissiones Obreres, Unió General de Treballadors i Unió Sindical Obrera, així com de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (Arturo León López, Ismael Sáez Vaquer, Ismael Montero i Salvador Navarro, respectivament), han signat junt a l’alcalde este document l’objectiu del qual és millorar les polítiques actives d’ocupació i reduir el nombre de desocupats i desocupades en la nostra ciutat.

El nou Pacte per a l’Ocupació en la ciutat de València té vigència per al període 2018-2020 i arreplega la llarga experiència acumulada pels cinc que li han precedit. Un document que naix, dins d’eixa voluntat del Govern de la Nau, juntament amb els principals sindicats i la Confederació Empresarial, “per a ser un instrument fonamental i cada vegada més valuós per a fomentar la ocupabilitat en la nostra ciutat, perquè cada vegada més valencians i valencianes tinguen una ocupació estable, digna i de qualitat”, segons ha destacat Joan Ribó. L’alcalde ha mostrat la preocupació i la tasca de l’Ajuntament per fomentar el treball en la ciutat, perquè es cree en igualtat d’oportunitats per a homes i dones, per fomentar l’emprenedoria i l’economia social, així com per ajudar els sectors amb més dificultats per aconseguir un treball: la gent més jove i més major. Així ho ha dit en un acte en el qual també ha intervingut en nom del Govern de la Nau la responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible.

PARTICIPATIU, VIU I EN EVOLUCIÓ

“És una eina per a avançar i progressar com a societat que naix com a fruit d’un procés participatiu que ha incorporat propostes, idees i iniciatives perquè siga un instrument viu i en permanent evolució que s’adapte a un mercat laboral tan canviant”, ha destacat igualment Ribó, qui ha ressaltat que els successius plans d’ocupació de la ciutat han abordat noves iniciatives en favor de la empleabilitat. “El Pacte ha evolucionat per a no perdre el ritme dels molts processos i transformacions que s’han viscut en el mercat laboral, per a fer front a crisi, precaritzacions i desregularitzacions, a reivindicacions, demandes i clams sorgits de la societat valenciana”.

Tant Joan Ribó com Sandra Gómez han recordat que el nou pacte parteix de la premissa que “les millors polítiques de desenvolupament econòmic sostenible dirigides a la reducció d’eixa desocupació que crea tot tipus de bretxes i desigualtats i trenca la cohesió social, són les que es basen en acords i aliances entre les administracions públiques i les entitats i agents socials i econòmics més representatives de la ciutat”.