El dispositiu especial de neteja per a la celebració de Falles impulsat per la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València ja està en funcionament. No sols arribarà fins al pròxim 19 de març, inclosos els servicis de neteja i arreplegada de cendres de la Nit de la Cremà, sinó que també es prolongaran fins al pròxim dia 23 de març “per aconseguir unes condicions òptimes de neteja viària en la ciutat”, segons ha explicat la regidora Pilar Soriano.

En total, respecte a les Falles de 2017, hi ha previst un increment del 4,95 % pel que fa a les jornades dels mitjans humans, mentre que els mitjans mecànics s’augmentaran en un 0,55 %.

En la zona 1 el reforç de mitjans per a este període serà de 7.352 jornades addicionals (5.654 jornades de mitjans humans més i 1.698 jornades de mitjans mecànics més); en la zona 2 les jornades dels mitjans humans s’incrementaran en 1.073, mentre que les dels vehicles d’arreplegada de residus i neteja augmentaran en 404; a la zona 3 l’increment serà de 380 jornades de treball per als efectius humans i de 90 jornades dels vehicles de neteja i arreplegada de residus.

Soriano ha destacat “l’esforç de l’Ajuntament per potenciar unes celebracions sostenibles” i ha recordat diverses iniciatives que redundaran en un bon estat de la ciutat pel que fa a la neteja, com ara la instal·lació de 200 papereres d’envasos en rutes de gran intensitat turística en Ciutat Vella i Russafa, l’inici de la campanya ‘Ara pots pujar el reciclatge’ per arreplegar centenars de quilos d’envasos i pots durant les mascletaes o una nova edició de la campanya de reciclatge de vidre –enguany sota el nom de ‘La Reciclà’- amb la col·laboració de vora tres centenars de comissions falleres de la ciutat de València.

“Entre totes i tots podem contribuir a la consecució de la ciutat que mereixem, també durant les Falles, per això és important sumar el gran esforç que fem des del consistori amb tot el personal de neteja i arreplegada de residus i la col·laboració del món faller, de la resta del veïnat i de totes les persones que ens visiten en estes dates”, ha dit Soriano.

El dispositiu especial de neteja preveu, per exemple, el treball durant la Nit de la Cremà per a la recollida de cendres de més de mig miler de mitjans humans i més de 260 de mecànics. També inclou el treball des del dia 20 fins al 23 amb escombrats manuals i mecànics i aigualeig per recuperar els estàndards habituals en la neteja de la ciutat.

El cost total previst de tot el dispositiu especial de neteja serà d’ 1.560.914,3 euros.