El reportatge fotogràfic que millor capte l’essència dels mercats municipals, com espai vertebrador de barris que acosta la ciutadania aliments frescos de baixa petjada ecològica, rebrà un premi de 1.000 euros. Este és el guardó del segon concurs fotogràfic organitzat per la regidoria de Comerç per a redescobrir en imatges els mercats de la ciutat. La convocatòria, que enguany no es restringeix als professionals de la imatge, també contempla un certamen per a usuaris i usuàries d’Instagram que poden participar en 4 rutes guiades pels mercats de la ciutat i optar amb les seues publicacions en l’esmentada xarxa social a un dels quatre premis de 500 euros reservats per a esta modalitat.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat hui la segona edició d’este concurs fotogràfic, que se celebra fins al 7 de març, “per buscar nous públics que coneguen i redescobrisquen els mercats municipals”. La primera edició d’esta campanya comercial, celebrada l’any passat, va concloure amb més de 2.000 fotografies “que en captar la cultura, la gastronomia i la història d’estos espais tan emblemàtics els donaven a conèixer a nous públics”, tal com ha assegurat el regidor.

En esta ocasió el concurs té dos modalitats. En la de reportatge, els fotògrafs i fotògrafes hauran de presentar un treball de 10 ó 15 imatges, mentre que en la de instragramer, es demanen sèries de 4 fotografies. Tots els participants hauran d’inscriure’s, gratuÏtament, a la web www.comercicvlc.es, on es troben desenvolupades les bases del concurs, “al qual, en només mig hora, ha s’han apuntat huit persones”, segons ha informat el regidor durant la presentació d’esta iniciativa.

Carlos Galiana ha estat acompanyat de la fotoperiodista i coorganitzadora de l’esdeveniment, Tania Castro, qui ha recordat que entre els objectius  d’esta nova campanya, destaca “el fet de ficar els mercats municipals i extraordinaris al mapa comercial de la ciutat”. “La fotografia és una bona eina per a mostrar les potencialitats d’estos espais, tal com queda patent en la publicació  Click al Mercat #Vine i FesClick, que també es una novetat de la present edició perquè els venedors i venedores vegen les imatges que protagonitzen”, ha manifestat.

Per últim, el regidor ha parlat de la qualitat del Jurat compost pel fotògraf Biel Aliño, el comissari i professor Pep Benlloch i l’arquitecta i instragramer Anna Devis. El seu fallo es farà públic el 7 de març. Amb tot, l’activitat del concurs es podrà seguir a través de les xarxes socials.