El Palau de la Música y Conselleria d’Educació signen un conveni per afavorir la formació de l’alumnat dels conservatoris de música i dansa

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello i la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règims Especials, Marina Sánchez, han signat este conveni que produirà efectes fins el 31 d’agost de 2021, amb opcions de ser prorrogable. L’acord té com a objectiu generar audiències i dinamitzar experiències interpretatives i de gestió per a l’alumnat dels conservatoris professionals i superiors de música i dansa valencians.

“Esta col·laboració és pionera en este àmbit i pretén donar resposta a les necessitats de l’alumnat perquè puguen avançar cap a una formació integral amb accions i iniciatives formatives que milloren els processos d’ensenyament-aprenentatge, així  com de gestió per a la seua qualificació professional”, tal com ha manifestat la regidora Glòria Tello, que ha estat acompanyada del director de la Palau de la Música, Vicent Ros.

Concretamente, la signatura d’este acord de col·laboració contempla la realització d’un cicle de joves intèrprets al Palau de la Música de València, per a dinamitzar les experiències interpretatives. La iniciativa estarà adreçada a l’alumnat dels dos últims cursos d’ensenyaments professionals de música i dansa i a l’alumnat d’ensenyament superior. Una comissió amb representants tant de l’administració com del Palau serà l’encarregada de la selecció de l’alumnat que hi participarà.

A més també es busca col·laborar en la consecució dels objectius del Pla Estratègic Cultural Valencià 2016-2020 ‘Fes Cultura’, com són generar audiències i usuaris exigents, crítics i actius entre l’alumnat d’ensenyaments artístics, i proporcionar a l’alumnat la formació complementària necessària perquè adquirisca competències professionals bàsiques dels diferents sectors relacionats amb la interpretació, com ara la gestió, la comunicació o el màrqueting.

En este sentit, se seleccionaran un total de 20 alumnes en quatre períodes, que estaran una setmana de treball amb l’Oficina Tècnica de l’Orquestra de València, immersos en l’experiència de la preparació d’un concert simfònic. Cada alumne estarà amb un formador diferent cada dia, perquè la seua experiència formativa siga  completa.

Glòria Tello ha afirmat que “estem apostant, des de l’inici de legislatura, per l’obertura i la transversalitat amb tot tipus d’institucions i associacions, perquè el Palau siga l’espai musical de referència de la ciutat”. Tello ha recordat que en este àmbit d’actuació, “vàrem posar en marxa el cicle «Joves Intèrprets» amb actuacions puntuals amb els conservatoris, però enteníem que eixos acords, havien d’estar recollits en un conveni marc amb la Conselleria d’Educació i hui donem un important pas endavant”.

Este conveni potencia la participació de tots els conservatoris professionals i superiors de música i dansa del territori valencià, tant els centres docents de titularitat de la Generalitat com els de titularitat municipal. Seran, potencialment, 22 conservatoris de la xarxa de la Generalitat Valenciana i 32 dels de titularitat municipal.

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Cultura, Glòria Tello, Palau de la Música

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *