L’Ajuntament s’adhereix al pacte estatal per la sobirania alimentària, l’educació ambiental i la sostenibilitat del territori

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat una declaració institucional d’adhesió de la ciutat de València al Pacte Estatal per la Sobirania Alimentària, l’Educació Ambiental i la Sostenibilitat del Territori – Estratègia 2015-2031. La Corporació adquireix este compromís formal que estableix un decàleg de mesures a adoptar, dirigides totes elles a la promoció i protecció dels territoris agraris històrics.

Tal com s’assenyala en la declaració d’adhesió, l’Ajuntament de València se suma a este Pacte Estatal “com a manera d’afermar el compromís de la ciutat de València amb la defensa del seu territori agrari i amb els acords del Pacte de Polítiques Alimentàries Urbanes de Milà”.

El Pacte implica una presa de consciència “dels valors agraris, culturals, educatius, paisatgístic i ambientals dels TAH (Territoris Agraris Històrics), així com del deteriorament i desnaturalització a què es troben sotmesos , del seu paper com a suport de la identitat patrimonial i la del seu entorn, i també pel seu potencial com a font de riquesa i treball”.

El decàleg de mesures inclou, entre d’altres, l’adaptació de la normativa sobre la promoció agrària, la dinamització de l’activitat agrícola en sí i, conseqüentment, el finançament i impuls per a la seua recuperació. Així mateix, implica un reconeixement i promoció del paper de les agricultores i els agricultors, i també contempla el manteniment i preservació de l’estructura territorial, així com la incorporació dels productes dels TAH en circuits curts de consum, distribució i comercialització. La declaració contempla, finalment, mesures relacionades amb l’educació i la difusió de valors, i estableix la creació d’un Consell Estatal per a la xarxa dels TAH, que s’integrarà en l’Observatori Europeu de l’Agricultura Periurbana.

MILLORA DEL SERVICI D’AUTOBUSOS

Durant la sessió plenària, s’ha aprovat també autoritzar a l’EMT a concertar dos operacions financeres de lísing, dirigides a facilitar l’increment de vehicles de la flota municipal. La proposta ha sigut aprovada per l’equip de Govern, mentres que els grups de l’oposició, PP i Ciutadans, s’han abstingut en la votació. Ambdós grups han criticat la gestió de l’Empresa Municipal de Transports i han assenyalat el seu descontent com la raó per no aprovar l’operació financera, a pesar d’estar d’acord amb la compra de nous vehicles per a l’EMT.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha defés les dades que, ha assegurat, avalen la bona gestió de l’empresa, entre ells, l’increment en la venda de bitllets en 3 milions d’euros, el creixement de viatgers (un 8% en 2 anys), la contractació de més de 200 treballadors, o el creixement pressupostari en dos exercicis, que se situa en un 14%.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Capital Mundial de l'Alimentació 2017, Medi Ambient, Sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *