L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Govern de Interior, dirigida per Sergi Campillo, s’ha adherit a la Plataforma de Contractació del Sector Públic -un portal web habilitat pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública- de forma que el consistori valencià donarà major difusió i transparència a tots els procediments de contractació que el Consistori licite a partir d’ara, complint així amb la previsió de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, que obliga a licitar en la Plataforma a partir del 8 de març.

A més, des del Servici de Contractació en col·laboració amb el Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (SERTiC), ja es treballa en la implementació de la licitació electrònica, que ofereix també la Plataforma de Contractació. Ja s’estan realitzant proves i pròximament la licitació per als contractes municipals serà totalment telemàtica i no amb sobre físic, com fins ara.

“Esta mesura suposarà un impuls a la contractació pública electrònica en el marc de l’estratègia de València de ser un referent europeu en ciutats intel·ligents i per facilitar la presentació d’ofertes a les empreses, també redobla la transparència del procediment”, ha declarat Campillo, qui ha afegit que “per al Govern de Joan Ribó la transparència i la qualitat en els contractes del sector públic són claus i per això treballem en la migració a la Plataforma de Contractes del sector públic. El servici de contractació ha estat treballant durant molts mesos en la posada a punt de la migració a la plataforma i hui, per fi, es veuen els resultats amb la publicació del primer contracte”.

Este portal web o de contractació que dóna compliment a la Llei de Contractes del Sector Públic, permet publicar a través d’Internet les convocatòries de licitacions, els seus resultats i tota la informació que es considere rellevant relativa als contractes que se celebren, a més de prestar altres servicis complementaris associats al tractament informàtic d’estes dades.

A través d’este node central d’informació les empreses tenen accés als anuncis per diferents criteris de cerca, descarregar plecs, rebre informació personalitzada per diversos canals sobre les licitacions i contractes, fer preguntes als òrgans de contractació i rebre invitacions a licitar i comunicacions d’admissió o exclusió i requeriment de documentació i d’adjudicació.

Per facilitar l’accés de la ciutadania, empreses i altres institucions interessades en la contractació pública municipal, l’Ajuntament ha creat un enllaç des de la web municipal (apartat Perfil del Contractant) on es podran visualitzar tots els contractes que des de l’Ajuntament s’envien a publicar a la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

“D’esta manera facilitem la visualització de tota la informació contractual a tot el món que vulga estudiar-la. Des de la nostra web, en cada contracte hi haurà un enllaç a la informació d’este contracte a la Plataforma”, ha declarat Campillo.

LA NOVA PLATAFORMA JA ACULL EL PRIMER CONTRACTE

El primer contracte en ser publicat al perfil del contractant de la Plataforma és el de Servicis de redacció del projecte, direcció d’obres i coordinació de seguretat per a la construcció d’un centre sociocultural i urbanització al Barri de Malilla, amb un pressupost base de licitació de  263.881,19 euros.

Es pot consultar a la plataforma a través de l’enllaç https://goo.gl/36ApKf  i també a través de l’enllaç directe que hem creat a la web municipal: https://goo.gl/ujkvyE “on col·locarem tots els contractes que enviem a publicar a la plataforma de contractació del sector públic”, ha declarat Campillo.