La regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha realitzat un balanç “molt positiu” de l’any 2017 després que s’hagen conegut les dades del nucli zoològic de Benimàmet, segons les quals el seu cens s’ha reduït en més d’una cinquena part respecte a l’any anterior i les adopcions s’han incrementat en més de la meitat respecte al darrer mes de 2016.

L’últim dia de l’any, el centre municipal d’acollida d’animals de Benimàmet registrava un total de 344 animals (222 gossos i 122 gats), la qual cosa suposa un descens del 21,28 per cent respecte als 437 animals censats un any abans. En paral·lel, la xifra d’adopcions s’ha incrementat fins un 58,06 per cent al darrer mes de l’any, en passar de les 62 de desembre de 2016 a les 98 del mes passat. Estes dades han permés incrementar la xifra total d’adopcions des de les 440 de 2015 i les 842 de 2016 a les 973 de 2017 (entre els quals es van adoptar 672 gossos i 295 gats).

Glòria Tello ha valorat molt positivament estes xifres que incidixen en un dels objectius principals establits en la Regidoria, la conscienciació ciutadana per a lluitar contra els abandonaments i propiciar les adopcions responsables d’animals. “Realitzem un esforç molt important per garantir les millors condicions de vida per als animals amb els quals compartim la nostra ciutat i és important que les polítiques municipals de benestar animal, amb diverses campanyes dirigides a la ciutadania, redunden en uns resultats tan positius com els de 2017. Volem, no obstant això, que solament siguen un punt de partida i que encara siguen millors en els pròxims anys perquè València ha iniciat un camí que li conduïx a ser referent en l’àmbit del benestar animal”, ha afirmat la regidora.

Tello ha destacat les últimes campanyes de conscienciació de la Regidoria de Benestar Animal: ‘Adopta’l’, amb desenes de fotos de gossos que havien sigut abandonats i que cercaven una nova llar, i la nova edició de la campanya “No sóc el teu joguet”, per conscienciar sobre la necessitat d’assumir la responsabilitat que correspon quan es decideix compartir la vida amb un animal i evitar decisions impulsives en èpoques de regals, com ara el Nadal.

Tello ha volgut recordar també que les campanyes per a evitar els abandonaments i fomentar les adopcions responsables d’animals han sigut complementades amb diverses iniciatives per a millorar els nuclis zoològics municipals. Així, ha ressaltat l’última inversió de més de 51.000 euros en el Centre de Benimàmet (amb protagonisme per a les millores d’espai i d’estimulació visual dels gats acollits), que se sumava a la realitzada un any abans per a poder posar en funcionament el quiròfan del centre, i la inversió en el Centre d’Avifauna de Natzaret de més de 150.000 euros per a, entre altres intervencions, dotar al centre d’un sistema de videovigilància real.