“Una taxa turística ha de tindre un component fonamentalment municipal”, així s’ha expressat l’alcalde Joan Ribó abans del Ple municipal de novembre. “Entenem que una taxa turística ha de tindre una part municipal important perquè som els més implicats i  una major flexibilitat, s’ha de donar llibertat als ajuntaments, ja que no és el mateix una possible taxa a Benidorm o a València”, ha subratllat Ribó.

“Pense que fa falta una taxa turística, perquè els turistes generen un augment dels gastos en servicis municipals, sobretot, en temes de neteja, seguretat, mobilitat, etc. Però no estic d’acord en com ho ha plantejat un partit de les Corts per a aprovar els pressupostos de la Generalitat”, ha dit Ribó, que ha aprofitat l’ocasió per a recordar que una gran quantitat de les grans ciutats europees tenen en estos moments algun tipus de taxa, “més o menys elevada en funcions de les seues necessitats”.

L’alcalde ha abundat sobre esta opinió i ha afirmat que cal que els turistes contribuïsquen al benestar de la ciutat, perquè ells també el disfruten. Per això, aposta per una aportació que redunde sobre els servicis a la ciutadania, que sobretot presten els municipis, tot i que ha recordat que l’administració autonòmica també s’encarrega de la promoció turística.