La regidora de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha anunciat la consecució d’uns resultats sense precedents en la lluita contra la presència d’excrements de gossos als carrers i zones verdes de la nostra ciutat. Una intervenció al barri de Patraix, fruit dels pressupostos participatius de l’any passat, ha permés reduir les deposicions canines entre un 31,5 i un 42 per cent a partir de la instal·lació de 75 papereres amb dispensador de bosses.

“Són uns resultats molt positius que parlen molt bé de la col·laboració ciutadana i ens mostren un camí a seguir. Els increments pressupostaris dels dos darrers anys ja havien permés reduir la presència d’excrements de gossos a les vies de la nostra ciutat, però la reducció aconseguida a partir d’esta actuació aprovada pels veïns i les veïnes de Patraix excedix qualsevol previsió o expectativa prèvia”, ha explicat Soriano.

La intervenció votada als pressupostos participatius de l’any passat pel veïnat de Patraix ha consistit en la instal·lació des del darrer mes de setembre de 75 papereres amb dispensadors de bosses i unes altres 185 papereres normals, amb un pressupost total de 21.456 euros.

Cal destacar que en la nostra ciutat hi ha aproximadament una paperera per cada 52 habitants, mentre que amb esta actuació, al barri de Patraix la ràtio s’ha reduït fins a disposar d’una paperera per cada 40 habitants. Entre el 4 i el 15 de setembre els mesuraments fets al barri indicaven la presència d’entre 2,74 i 3,16 excrements de gossos per cada 500 metres quadrats, mentre que en els mesuraments posteriors a la instal·lació de les papereres es comptabilitzaren entre 1,6 i 2,15 deposicions canines en la mateixa superfície. Això suposa una millora entre un 31,5 i un 42 per cent.

“Estem molt satisfets per estos resultats, que són uns resultats excepcionals, solvents i molt positius i que posen en valor la importància de la col·laboració ciutadana per aconseguir una ciutat molt més neta”, ha afirmat Soriano.