L’Ajuntament aprova unànimement una moció en defensa de la convivència pacífica i per l’eradicació de la violència en la ciutat

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat unànimement una moció per les llibertats democràtiques i una convivència lliure de violència en la ciutat de València en la qual expressament es condemnen els actes violents, físics i verbals ocorreguts durant la Processó Cívica i durant tota la jornada del 9 d’octubre, protagonitzats per elements d’extrema dreta. Unes actuacions violentes que també han sigut condemnades en una declaració institucional en la qual el Ple expressa el seu enèrgic rebuig als atacs contra la integritat física i moral que es van produir en eixa jornada.

En la moció, aprovada unànimement amb la inclusió d’un afegit per a rebutjar qualsevol tipus de violència, l’Ajuntament es compromet a estudiar la personació com a acusació popular en els casos de delictes d’odi, i s’insta els equips esportius a a eradicar comportaments violents o discursos antidemocràtics.

D’esta manera es desenvoluparan accions de foment de la convivència i del respecte a les llibertats democràtiques de totes les persones i a prevenir el feixisme i la xenofòbia, “posant especial atenció en la població més jove”.

En una altra de les propostes d’acord, s’insta les entitats i associacions ciutadanes, i especialment els clubs de futbol i altres entitats esportives, “a adquirir un compromís ferm en la defensa de la convivència pacífica i la tolerància zero enfront de qualsevol classe de violència”. A més, l’Ajuntament estudiarà jurídicament la personació com a acusació popular “per a defensar els drets i llibertats dels nostres veïns i veïnes”.

La moció aprovada inclou també el compromís de l’Ajuntament de vetlar pel desenvolupament normal de la processó cívica del 9 d’octubre, de la qual es recorda que va ser declarada Bé d’Interés Cultural, i en una última proposta d’acord s’aprova “traslladar estos acords a la Delegació de Govern, al Consell de la Generalitat i al Govern d’Espanya”.

 La regidora Isabel Lozano, ha assenyalat en l’Hemicicle que la crispació i la intolerància no caben en una celebració com la del 9 d’octubre. ”O s’està amb la democràcia o s’està amb els violents”, ha dit abans d’expressar la seua confiança “en la voluntat de treballar junts en este nou pacte social contra la violència.”

En la seua segona intervenció, Isabel Lozano ha puntualitzat que “no existia cap raó de pes per a no aprovar esta moció, perquè no estem parlant d’ideologia sinó d’agressions i de violència”. Igualment ha demanat “fer un pas més enllà de la declaració dels Corts”.

Finalment, els grups de l’oposició han retirat les seues propostes alternatives i s’ha aprovat unànimement la moció presentada pel Govern de la Nau, amb l’afegit abans esmentat, i també una declaració institucional en la qual al costat de la condemna dels actes violents– verbals i físics- del 9 d’octubre, es recorda que el “L’article 21 de la Constitució reconeix el dret de reunió pacífica i de manifestació; drets tots dos pels quals l’Estat i els seus cossos i forces de seguretat han de vetlar per a assegurar el seu lliure exercici en un entorn de seguretat i amb plenes garanties.”

A més, el Ple ha votat també de manera unànime aprovar una declaració institucional com la que tots el grups parlamentaris han refrendat en les Corts, on també es rebutja l’actuació de grups violents d’extrema dreta durant el Nou d’Octubre passat.

En este marc l’Ajuntament de València obrirà les seues portes el dia 6 de desembre i organitzarà la lectura participativa de la Constitució Espanyola de tots els ciutadans i ciutadanes que lliurement acudisquen a tal fi.

Arxivat en: 2017, 9 d'Octubre, Ajuntament, Isabel Lozano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *