Ribó destaca la projecció internacional de València a través del bàsquet en la posada en marxa de l’Alqueria del Basket

L’alcalde de València, Joan Ribó ha intervingut este matí, al costat del President de la Generalitat, Ximo Puig, i el President de la Fundació València Bàsquet 2000, Juan Roig, en la posada en marxa de L’Alqueria del Basket, una instal·lació de 15.000 metres quadrats construïda en terrenys cedits per l’ajuntament de València (junt al Pavelló de la Fonteta) i que ha suposat una inversió privada de 18 milions d’euros. L’Alqueria albergarà els 49 equips que actualment composen l’Escola i Cantera del València Basket. La nova infraestructura esportiva, l’única a Europa amb 13 pistes en les quals podran disputar-se partits simultàniament, suposa –en paraules de Ribó- “un pas de gegant en la projecció nacional i internacional de València a través de l’esport, en general, i del bàsquet en particular”.

 “Trenta anys després de la seua creació- 30 Anys Taronja- el València Basket és un dels grans referents esportius d’esta ciutat per la seua projecció nacional i internacional, que fa un pas de gegant en este dia en què comença oficialment a prestar servici a l’esport i a la ciutat L’Alqueria del Basket. És una instal·lació esportiva del màxim nivell- la major instal·lació de bàsquet de formació d’Europa- on el bàsquet valencià inicia una nova singladura que sens dubte ens oferirà moltes alegries de la mà dels seus promotors i també dels més de 500 xiquets i xiquetes que actualment formen part de la seua escola”, ha afirmat l’alcalde Joan Ribó en la seua intervenció amb motiu de la posada en marxa d’estes instal·lacions construïdes en terrenys municipals- amb una inversió privada de 18 milions d’euros- i que revertiran en la ciutat en el termini de 50 anys.

L’acte de presentació a la societat valenciana d’un “un centre de generació de talent, formació en valors i estímul per al desenvolupament del basket”, segons ha afegit Ribó, ha comptat  també amb la presència del Secretari d’Estat per a l’Esport, José Ramón Lete, el Conseller de Cultura, Vicent Marzà, representants del món esportiu al màxim nivell, entre ells el seleccionador de Bàsquet Sergio Scariolo, jugadors de diferents èpoques del València Basket – amb presència destacada de Nacho Rodilla i Víctor Luengo-, així com presència d’integrants de la Corporació Municipal de València amb representació del Govern de la Nau i dels grups d’Oposició.

MEDALLA D’OR DE LA CIUTAT

Ribó ha recordat en la seua intervenció el triomf en la Supercopa aconseguit pel València Basket dissabte passat “colofó d’una temporada magnífica i inoblidable”, i també la primera lliga ACB, “un triomf tan històric com esperat”, aconseguida el passat 16 de juny i oferida als valencians i valencianes des de la balconada de l’Ajuntament, “escenari de totes les grans celebracions que ho són de tota la ciutat, patrimoni de tots i totes, perquè tots i totes les agraeixen i celebren”. Igualment ha recordat que el pròxim dia 4 d’octubre “el València Basket Club rebrà en el Saló de Plens la Medalla d’Or de la Ciutat de València coincidint amb el seu 30 aniversari i amb un 2017 esportivament magnífic.”

L’alcalde de València, que posteriorment ha recorregut les instal·lacions de L’Alqueria del Basket al costat de Juan Roig, Ximo Puig i resta d’autoritats, ha assenyalat que amb esta especial Alqueria “la ciutat guanya un complex esportiu per a la formació i el desenvolupament de valors a través de l’esport, unes instal·lacions a la realitat de les quals l’Ajuntament se sent satisfet d’haver col·laborat cedint uns terrenys municipals per un període de 50 anys, després dels quals tant la parcel·la com les instal·lacions revertiran a València”.

També ha afirmat Joan Ribó que en L’Alqueria del Basket “va a créixer i desenvolupar-se un model propi d’entendre el bàsquet i la pràctica esportiva en general, amb segell propi d’Escola València-Escola L’Alqueria del Basket, amb objectius tan ambiciosos com consolidar les categories de formació en l’àmbit estatal o promoure activitats que fomenten la pràctica de l’esport turística que ja compta amb esdeveniments tan positius per a la ciutat com la Marató de Categoria Or, la Mitja Marató o totes les carreres que se succeeixen al llarg de l’any”.

En la part final de la seua intervenció en un acte on s’ha retut homenatge a figures clau de la història del bàsquet valencià, com els citats Víctor Luengo i Natxo Rodilla -amb el nom del quals han sigut batejades algunes de les sales del complex esportiu-, com Paco Raga o Vicente Solà, Ribó ha afirmat que la L’Alqueria del Basket “és una realitat a l’altura d’una ciutat que s’esforça per millorar, laboriosa, emprenedora, entusiasta, on els ciutadans senten i practiquen esport, amb clubs que sumen tants triomfs en 30 anys d’història i de la mà dels quals arriben unes  instal·lacions que són garantia que el futur serà encara millor.”

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Esport, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *