La Junta de Protecció Civil revista els protocols d’actuació davant de l’amenaça de pluges intenses

Les dependències municipals han acollit este matí la reunió de la Junta de Protecció Civil, en la qual s’han abordat principalment les actuacions previstes i els protocols davant de la possibilitat d’un episodi de pluges intenses en les pròximes setmanes.

L’alcalde, Joan Ribó, ha presidit la sessió, que ha comptat amb la participació de la regidora de Protecció Ciutadana. Tots els servicis implicats en les labors de prevenció i actuació han exposat les accions efectuades i les previsions de cara a contingències derivades de les condicions atmosfèriques i la possibilitat que es produïsquen episodis de gota freda o pluges intenses.

Tal com ha explicat Ribó davant dels periodistes al terme de la sessió, les característiques climatològiques del litoral valencià es caracteritzen per l’alternança d’èpoques de sequera amb moments de gran intensitat pluvial. “A causa del canvi climàtic”, ha argumentat, “esta situació característica del nostre territori és cada vegada  més greu i més important”.

Per això, ha explicat Joan Ribó, “hem de plantejar-nos actuar amb la màxima resiliència i disposar dels màxims recursos per a fer front a les amenaces”. L’alcalde, que ha participat durant dilluns i dimarts en l’Assemblea Mundial d’Alcaldes, que s’ha celebrat a Noruega, ha citat, a manera d’exemple, l’experiència que narrava en este fòrum el l’alcalde d’Atlanta (Geòrgia), “que ens comptava que fa uns anys es produïen en el seu país dos huracans cada 100 anys, mentre que en l’actualitat se’n registra un a l’any”.

“Per això”, ha subratllat Ribó, “cada vegada hem de prestar més atenció als problemes que es deriven d’inundacions o sequeres. I la manera adequada de fer front a tot això és tindre uns plans de protecció actualitzats i llestos per a actuar davant de qualsevol eventualitat, que tots els servicis implicats sàpien exactament què és el que han de fer i es prenen les mesures precautòries corresponents”.

La Junta de Protecció Civil, que ha presidit l’alcalde Joan Ribó, ha comptat amb la participació de la delegada de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, els regidors Pere Fuset, Félix Crespo i Mª Dolores Jiménez; l’intendent general cap de la Policia Local, José Serrano; l’inspector cap del Servici de Bombers, Prevenció i Intervenció en Emergències i Protecció Civil, Enrique Chisbert; i representants dels servicis municipals de Mobilitat Sostenible, Servicis Centrals Tècnics, Sanitat i Consum, Benestar Social i Integració, Cicle Integral de l’Aigua, Educació, Jardineria, i Gestió de Residus Urbans i Neteja,.

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Joan Ribó, Oratge, Protecció Civil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *