El regidor de Govern Interior i Personal, Sergi Campillo, i la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, han presentat hui una moció conjunta de l’equip de govern que sol·licita al Govern central l’eliminació de la taxa de reposició per als cossos de Policia i Bombers. La proposta serà presentada al Ple municipal que es reunix dijous que ve.

Els dos regidors han denunciat la “minva de personal que ha patit este ajuntament en últims anys”, amb una plantilla que ha descendit dels 5.400 treballadors als 4.856 d’enguany. En el cas dels cossos de Bombers i Policia la situació de carència és el resultat d’una dècada sense convocar ni una sola plaça, han lamentat, una circumstància que va començar a revertir-se amb l’arribada del nou Govern municipal.

Campillo ha rebatut les crítiques dels grups d’oposició, PP i Ciutadans, els quals han afirmat que hauria sigut possible convocar més places de les que finalment es van convocar l’any passat. “No va ser possible per causa de la taxa de reposició, que és”, ha explicat el regidor, “una restricció que imposa el Govern central a totes les administracions públiques a través del Projecte de Pressupostos Generals de l’Estat i que limita la contractació de personal per a les esmentades administracions públiques”. L’edil ha qualificat esta taxa de “limitació insostenible i agressiva contra les administracions públiques, que imposa el Govern central i els partits que el sustenten, que són el PP i Ciutadans”.

UNA XIFRA OFICIAL, NO UNA OPINIÓ

“Que quede clar que la limitació a la contractació de personal la imposen ells”, ha afirmat Campillo, qui ha destacat que la taxa es calcula segons establix la Llei de pressupostos generals de l’Estat: en el cas de 2016, la xifra permesa de places lliures que es podien convocar a València va ser de 89 llocs, “i no de 124, com va dir l’oposició; és una xifra oficial, no una opinió”.

De fet, l’oferta total de convocatòries va ser de 124 perquè ací s’inclouen les denominades places de promoció interna, que no computen per a la taxa de reposició perquè són places que s’oferixen perquè empleats públics de categories inferiors i immediatament anterior a la que es convoca, hi puguen optar. Però no es poden convertir en places de policies ni bombers.

El regidor Campillo ha subratllat el “gran esforç realitzat en la convocatòria de l’any passat, amb 33 places de policies i 18 de bombers, la qual cosa suposa pràcticament el 60 % de tota l’oferta possible de places per als dos cossos, a pesar que estos en suposen el 40 %”. “Estem quasi 20 punts per davall de la mitjana del que suposa el seu pes en tota la plantilla. Però entenem que la situació és complicada després d’una dècada sense convocar ni una sola plaça. I nosaltres hem volgut oferir eixes places per primera vegada en una dècada, i ja està obert el termini per a presentar les sol·licituds”. L’edil ha manifestat la seua sorpresa davant de la petició de l’oposició que les 89 places siguen per a policies, “i cap per a bombers”.

El delegat de Govern Interior ha conclòs la presentació de la moció assegurant que de cara a l’oferta d’ocupació 2017 “seguirem pel mateix camí que l’any passat, i que hi haurà més places que en 2016. Volem augmentar la plantilla perquè en els últims 10 anys hem perdut molts policies i bombers. El que toca és recuperar-ne el nombre, no mantindre’l”.