València s’adhereix com a ciutat fundadora al manifest de la xarxa de Ciutats per l’Agroecologia

Per unanimitat tots els grups polítics acorden l’adhesió al manifest de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia com a forma d’afirmar el compromís de la ciutat de València per a treballar per la constitució de la xarxa de Ciutats per l’Agroecologia i sumar-se com a ciutat fundadora.  L’Ajuntament de València va signar el 15 d’octubre de 2015 el Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, i a l’octubre pròxim celebrarà una cimera internacional d’alcaldes per l’alimentació sostenible al planeta.

En este sentit, els pròxims dies 14, 15 i 16 de setembre de 2017 se celebrarà a València una jornada enmarcada en els actes de València Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017, la qual baix el títol Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles tindrà, entre altres objectius, consolidar el procés de constitució de l’esmentada Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia. Esta xarxa de ciutats ha consensuat el manifest que ara signa València i que comptarà pròximament amb les signatures d’altres ciutats com ara Madrid, Saragossa, Pamplona i Lleida, mentre que Las Palmas ja l’ha firmat, a l’igual que Fuenlabrada i El Prat de Llobregat.

Des de finals de l’any 2016 la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València està treballant per donar impuls a la constitució d’una xarxa temàtica i territorial, al voltant de l’agroecologia com a sistema productiu capaç d’ajuntar responsabilitat social i ambiental en els sistemes alimentaris, i amb una dimensió territorial d’Estat Espanyol seguint les línies de treball marcades des del Comité de Seguiment del Pacte de Milà.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arxivat en: 2017, Agricultura, Ajuntament, Consol Castillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *