L’Ajuntament dedicarà carrers a la memòria de Miguel Angel Blanco i de totes les víctimes del terrorisme

El Ple de l’Ajuntament ha acordat hui, amb els vots favorables de l’equip de govern municipal i l’abstenció dels grups de l’oposició (Partit Popular i Ciutadans), que l’Ajuntament continuarà rebutjant totes les formes de terrorisme i adoptant mesurades de reconeixement per a les seues víctimes. En este marc, preveu, conforme dispose de vies públiques pendents de denominació, donar-los el nom de Miguel Ángel Blanco, Josefina Corresa, Guillem Agulló, o Miquel Grau i situar en vies més visibles altres víctimes com Ernest Lluch. Tomás i Valent o Manuel Broseta.

Glòria Tello ha explicat que el fet de retolar un carrer és un símbol amb el qual el Govern de la Nau vol reconèixer les més de 800 víctimes d’esta xacra social, siguen civils o polítics, d’una ideologia o una altra, “perquè esta qüestió queda al marge dels temes partidistes i no es pot reduir la petjada del terrorisme”.

Així, amb la moció final aprovada pel govern municipal, s’insta a “continuar rebutjant totes les formes de terrorisme, treballant pels drets humans i seguint amb les mesures de reparació a totes les víctimes i familiars”. I en el pla de les mesures concretes, es preveu “conforme es vaja disposant de vies públiques pendents d’assignar denominació, donar el nom de Miguel Ángel Blanco”. El mateix procediment servirà per a assignar a diverses vies els noms de “Josefina Corresa, de Guillem Agulló, de Miquel Grau o d’altres víctimes dels terrorismes”, i “traslladar a vies més destacades, els ja existents noms de carrers en memòria a les víctimes Ernest Lluch, Tomás y Valiente o Manuel Broseta”.

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Glòria Tello, Terrorisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *