La Junta de Govern Local ha aprovat  el projecte “modificat” del Parc Lineal de Benimàmet, “una tramitació molt esperada per tota la ciutat i, sobretot, per tot el veïnat de Benimàmet, als quals vull expressar abans de res el meu agraïment per tota la seua col·laboració i la seua paciència”, ha manifestat Giuseppe Grezzi.

“Ha sigut una tramitació llarga i bastant complicada, perquè calia canviar moltes coses sobrevingudes després que es fera la licitació del projecte l’any passat i, inclús, després que hagueren començat les obres”. Com es recordarà, el projecte inicial preveia l’existència d’una llosa que discorria sobre el traçat subterrani del metro. Sobre esta llosa, el projecte inicial hi havia disposat diferents espècies arbòries amb la secció de reg corresponent, però precisament a causa d’este disseny Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, FGV, no va emetre informe favorable del projecte, atés que les arrels dels arbres i el reg podien causar danys en les infraestructures del metro.

Així les coses, i ja que el projecte presentat pel govern anterior no comptava amb l’autorització de FGV, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible es va procedir a l’elaboració d’un projecte modificat que salvara estes incompatibilitats. El regidor Giuseppe Grezzi ha agraït l’esforç i la professionalitat del personal tècnic municipal dels diversos servicis participants en l’elaboració dels informes: Projectes, Servicis Jurídics, Oficina Econòmica, Contractació i Mobilitat, entre altres.

El resultat és una modificació del projecte, que inclou la preservació de la llosa sense riscos i la redistribució de les espècies arbòries, la qual cosa implica un increment del pressupost del 6,72 %. No obstant això, el delegat ha destacat el treball dels tècnics de la Regidoria de Mobilitat, que ha permés que la modificació haja quedat per davall dels marges que faculta la llei (es permet un increment del pressupost inicial fins al 10 %). Així mateix, el termini d’execució també s’amplia dels 8 mesos inicials als 11, “encara que en realitat seran 7 mesos més a partir del reinici de les obres”, ha matisat el regidor Grezzi, “ja que en el moment de la paralització ja portàvem 4 mesos d’obra”.

Una vegada que la Junta de Govern Local ha aprovat el nou projecte, la setmana que ve es firmarà un nou contracte amb la mateixa empresa adjudicatària de les obres. Des del Servici de Mobilitat s’està ja treballant amb la direcció d’obres de l’empresa, “de manera que en ser efectiva la firma del contracte començen els treballs”, ha assegurat el regidor.

El projecte modificat ha redibuixat el carril bici per a fer-lo coincidir amb la llosa superficial. “Atés que sobre esta secció no pot haver-hi arbres ni jardineria de reg, hem optat per fer ací la zona de passeig per a vianants i el carril bici”, ha explicat Giuseppe Grezzi. També s’ha redistribuït la zona de jocs infantils, i s’ha reorganitzat l’entorn de l’exemplar d’eucaliptus protegit existent, així com una àrea, que ja estava prevista, per a la trobada i la reunió de veïns i veïnes del barri.

D’esta manera, s’ha optat per desplaçar l’arbratge als marges del parc amb l’objectiu de no perdre’ls, i per a això s’ha decidit eliminar uns viaris “que eren totalment innecessaris”, en paraules de l’edil. “Hi havia una connexió rodada que augmentava el trànsit de vehicles, que s’ha eliminat i que hem aprofitat per a posar més arbratge”, ha explicat el regidor. El projecte modificat preveu també la rehabilitació i el condicionament de la plaça de Luis Cano, “una reivindicació de fa temps dels veïns”, ha recordat Grezzi. L’actuació sobre la plaça esmentada inclourà jardineria, paviment i zona de jocs infantils, “tot això, en coordinació amb els Servicis Municipals de Jardineria”.

També hi ha novetats respecte als vials ubicats al costat de la zona verda en què anteriorment es preveia doble direcció de vehicles, “una mena d’autopista urbana que incrementava trànsit i feia perdre part del parc”, en paraules de Grezzi, i que ara passen a ser un carril d’única direcció, “la qual cosa permetrà connectar les zones del poble i també conservar zones d’aparcament; i, així mateix, afavorix generar més zones d’accessibilitat amb passos de vianants: tot això redundarà en una major pacificació del trànsit i farà guanyar àrea de parc”.

Finalment, el projecte inclou també la rehabilitació de l’Estacioneta, “que es convertirà en un dels punts de trobada del barri, i que era també una reclamació veïnal”. El regidor Giusepe Grezzi ha manifestat la seua satisfacció perquè esta iniciativa puga per fi tirar avant. “Estem molt contents, perquè a pesar de la falta de personal municipal s’ha aconseguit un resultat molt bo, que permetrà començar les obres en breu”, i ha destacat la confiança dels veïns, a pesar dels retards i els errors sobrevinguts.

Esta mateixa vesprada, el regidor mantindrà una reunió per a informar els veïns de primera mà dels detalls de la modificació, “ja que era un dels compromisos que tenia amb ells, als quals agraïsc la relació tan fluida, la seua confiança i la seua col·laboració”.