Ribó inaugura l’exposició ‘Gestos per a salvar el planeta’ en els jardins de Vivers

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Cultura, Glòria Tello, va inaugurar ahir en els jardins de Vivers, l’exposició ‘Gestos per a salvar el planeta’, de la qual és comissari el naturalista Joaquín Araujo. Les valencianes i valencians podran visitar fins al proper 18 de juny les 65 fotografies de gran format, realitzades per alguns dels millors fotògrafs del món, en esta exposició a l’aire lliure, que pretén cridar l’atenció sobre alguns gestos individuals i col·lectius en àmbits com el de l’energia, l’ús de l’aigua, l’alimentació, el reciclatge, el consum responsable i fins i tot  el turisme per preservar el medi ambient i combatre el canvi climàtic.

En la seua intervenció inaugural d’esta exposició, promoguda per la Fundació Axa i el grup Planeta, que ha editat un llibre en el qual els textos de Joaquín Araujo acompanyen cadascuna de les fotografies de la mostra, Joan Ribó va assenyalar que la gestió del Govern de la Nau “ha tingut com a premissa, des del minut un, la necessitat d’un canvi de rumb en molts i molt variats aspectes de la vida ciutadana, en un viratge urbà que incorpora la premissa que el medi ambient és el bé públic més preat que hi ha, i també la necessitat d’estendre a la ciutadania la consciència de la fragilitat del planeta en el qual vivim, perquè cada persona assumisca la inajornable tasca de cuidar-ho i defensar-ho”.

En este sentit, Joan Ribó subratllar la importància de ser “molt conscients dels impactes, alguns d’estos amb trets d’irreversibilitat, que està tenint l’activitat de l’ésser humà en el medi ambient. El canvi climàtic és el primer, però no l’únic, i hem de ser molt conscients, però també ser optimistes, i em sembla fonamental la idea dels gestos per a salvar el planeta, que és possible canviar l’actual situació plantejant-se d’una altra manera aspectes com el de l’energia o l’alimentació”.

L’alcalde va destacar la qualitat de les fotografies exposades i també el seu contingut: “són molt expressives i ajuden molt bé entendre la situació que la terra està canviant i hem de fer un esforç entre tota la humanitat, des del xiquet més menut fins al govern més poderós, per avançar en una tasca de preservació en la qual tots hem de col·laborar”.

Ribó va dir que tota l’acció del Govern de la Nau està “recorreguda transversalment d’iniciatives, d’accions, de gestos per a salvar el planeta i al mateix temps fer de València una ciutat millor, més habitable, més sostenible, més saludable, alguns d’estos textualment recollits en esta exposició de fotografies impressionants, i uns altres estretament interrelacionats amb estos gestos necessaris i ineludibles per a evitar mals majors”.

Per la seua banda, Joaquín Araujo va destacar la idoneïtat d’un espai natural obert com els jardins de Vivers per acollir esta exposició sobre la implicació de tots per a salvar el planeta: “cal considerar entre les coses més importants que estan succeint al món alguna cosa que necessitem que li importe a la gent. El més greu és que estem alterant les regles més bàsiques del joc de la mateixa naturalesa, del mateix sistema global del planeta, i això es fa a bord de la comoditat i de la velocitat, a les quals els estem donant una gran prioritat en relació amb el que hauria d’interessar-nos fonamentalment, que és la vida, la seva continuïtat, i el benestar de tots els qui habitem este planeta en un rang de col·laboració eficaç i activa”.

Araujo va insistir en la necessitat de fer gestos  “per mantenir viva la vida” donat que cadascun,” individualment, pot ser una palanca per remoure el món, per moure’l d’un lloc que més aviat està prop del descarrilament, i amb la nostra acció tornar-lo a posar en els rails correctes per la via d’un progrés ben entès i sobretot del que ens aporta la diversitat del planeta. Si la vida la tenim regalada, per què no cuidar-la, que és el més assenyat, el més barat i el més necessari”.

Finalment, Josep Alfonso, director de la Fundació AXA, va recordar els 15 anys de col·laboració d’esta entitat amb el Palau de la Música i que és el quart any en què Vivers acull l’exposició itinerant per conscienciar sobre la necessitat de protecció del medi ambient.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Cultura, Exposició, Glòria Tello, interessos valencians, Joan Ribó, Medi Ambient, Palau de la Música, Regidoria de Cultura, Sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *