La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha manifestat la “satisfacció” del Govern de la Nau perquè la situació de la neteja als carrers de València, en esta primera auditoria trimestral (de gener fins a març) després de l’increment de pressupost per a tasques de neteja que va impulsar el govern local per a l’exercici actual, reflecteix el millor resultat en tasques de retirada de fem i recollida d’efectes des que van començar a realitzar-se auditories de neteja l’any 2014 i ha reiterat que el repte és continuar millorant-ne els resultats.

Este increment pressupostari s’ha traduït en un increment en la freqüència d’agranades, tant manuals com mecàniques, en la millora de les tasques de la recollida d’efectes, i en la intensificació i racionalització de l’aigualeig.

L’auditoria trimestral mostra una millora a les tres zones urbanes. Així, a la zona 1, l’índex de mesurament, segons la quantitat de quilograms de fem i brutícia recollits cada 500 metres quadrats, s’ha situat en 1,15 kg / 500m2, quan en el mandat anterior estava en 2 kg / 500m2; a la zona 2, s’ha passat de 2,18 kg / 500m2 a 1,53 kg / 500m2; i a la zona 3, possiblement la més complexa en la realització de les tasques de neteja, l’índex està actualment en 1,65 kg / 500m2, el que suposa una notable millora des dels 2,26 kg / 500 m2 del mandat anterior.

Soriano s’ha mostrat “satisfeta” per estes xifres, així com pel descens en el nombre de queixes rebudes per part de la ciutadania i les “nombroses felicitacions que ens fan arribar”. De fet, en l’infobaròmetre es reflecteix eixa percepció positiva per part de la ciutadania, que dóna un “aprovat” a totes les accions de la Regidoria, des de la neteja de carrers a la recollida de fem.

La regidora de Medi Ambient ha anunciat també els primers resultats en els mesuraments sobre recollida d’excrements de gossos, que s’ha realitzat per districtes urbans, i que es refereixen a les tres campanyes especials dutes a terme des de la Regidoria. Així, els districtes amb més presència d’excrements als carrers són els de l’Olivereta, Patraix i Jesús, amb una mitjana de 5,5 unitats / 500 m2, mentre que les xifres de millores s’han registrat en Pla del Real, Algirós, Benimaclet, Camins al Grau i Poblats Marítims.

No obstant això, la regidora de Medi Ambient ha subratllat que fins el moment “només s’han realitzat tres mesuraments, per la qual cosa queda encara tasca per fer, conèixer les dades, la seua evolució, la incidència de les variables estacionals… Tot això per a millorar i amortir els resultats”.