L’Equip de Govern ha aprovat hui, sense el suport del grups polítics de l’Oposició, que l’Ajuntament adoptarà les mesures necessàries per a alliberar de vehicles privats el carril bus durant la nit. D’esta manera millorarà la mobilitat nocturna i es garantirà la seguretat i l’accessibilitat de totes les persones al servici públic de l’Empresa Municipal de Transport (EMT).

Giuseppe Grezzi ha defés este acord de govern i, a més, s’ha compromés a continuar treballant amb mesures alternatives per a garantir l’accessibilitat universal.

A més de protegir el carril bus, especialment en els trams pels quals circulen els autobusos nocturns de l’EMT, l’Ajuntament continuarà facilitant, al màxim, el debat. Així, continuaran desplegant-se les mesures de mobilitat, com la protecció del carril bus, que segons la Regidoria de Mobilitat Sostenible tindrà lloc durant este mes de maig. En paral·lel, es treballarà la renovació de l’ordenança de mobilitat, i les modificacions que mentrestant vagen tenint lloc, passaran prèviament per la Junta de Govern i seran precedits per un debat ciutadà; a més, segons el delegat de Mobilitat Sostenible, “haurà de tindre una participació important la Policia Local”.

Giuseppe Grezzi ha defés esta proposta de l’equip de govern davant les mocions presentades pel Partit Popular i per Ciutadans.

Abans d’este debat polític, a l’hemicicle s’ha escoltat la veu de diferents associacions i col·lectius que han volgut donar suport a la mesura acordada per l’equip de govern municipal.

Giuseppe Grezzi ha explicat que es tracta d’una mesura de demandada per la societat civil en les Meses de la Mobilitat, que ha rebut l’aval de més de 20 associacions que signaren un manifest per acabar amb l’aparcament de vehicles privats en l’esmentat carril. A més, ha afegit, “l’equip de govern continuarem treballant per a cercar el consens i la participació de les diferents entitats ciutadanes, i reforçar el transport públic nocturn (les línies N1 i N6 ja han sigut millorades i passen amb una freqüència de 25 minuts), i oferir el major nombre de places d’estacionament en aparcaments amb tarifes reduïdes o tarifa plana”.

Per últim, Giuseppe Grezzi, que ha recordat que la mesura acordada també permetrà la reducció d’emissions contaminants, ha enviat un missatge de tranquil·litat per a hostalers i per a la ciutadania en general, “perquè treballem per garantir el millor servici que, a més, garantisca els drets universals”.