El volum de negoci de Fira València ha augmentat 2 milions d’euros. Durant l’any 2015 el total d’ingressos rebuts per les transaccions econòmiques realitzades va ser de 16 milions d’euros, mentre que en 2016 esta xifra va arribar als 18 milions d’euros. A més, la institució organitzadora de certàmens firals ha augmentat esta activitat i, per primera vegada des de 2007, l’EBITDA (l’indicador del resultat d’explotació sense tindre en compte les despeses financeres) ha sigut positiu en 1 milió d’euros.

L’alcalde de València i president del Patronat de Fira València, Joan Ribó, s’ha fet ressò hui d’estes dades en concloure la reunió de l’òrgan de govern de la institució firal més antiga de l’Estat, quasi centenària, “que volem que es convertisca en el gran aparador de l’economia valenciana”. Ribó ha destacat que “l’activitat de Fira València està creixent. Açò és perfectament quantificable en 1’8 milions respecte a l’any anterior i vol dir que l’activitat està augmentant. És un indicador molt bo per a una institució que té l’objectiu fonamental de dinamitzar l’economia valenciana, mostrar la capacitat de producció de tots els sectors econòmics valencians. En eixe aspecte està millorant d’una manera clara”.

Joan Ribó ha reiterat que “l’Ajuntament de València ajudarà en tot el que faça falta per a garantir el bon funcionament del recinte firal que, situat en el poble valencià de Benimàmet, està especialitzat en importants trobades internacionals de caràcter professional com són Cevisama, Maderalia o Iberflora”. D’altra banda, ha destacat “que esta institució, gràcies a una gestió eficaç, està reduint les despeses i les pèrdues”.

Quant als guanys de la Fira, Joan Ribó ha detallat que la institució ha ingressat 18 milions d’euros (16,8) en fires, i 1,2 milions d’euros en altres esdeveniments. ”Si mirem l’EBITDA veiem que és la primera vegada en els deu últims anys que trau el cap per sobre del nivell del mar. Açò és un indicador que la Fira està tirant endavant, que la crisi que va patir en el seu moment està superant-se”.

Ribó ha manifestat la seua satisfacció “perquè les coses estan avançant”, i també ha volgut mostrar “la total disposició de l’Ajuntament a treballar, a col·laborar braç a braç amb la Generalitat. Acordem un full de ruta i anem a treballar en eixa direcció. El que ens importa és que la Fira funcione. Ens ha costat eixir de l’embolic que hi havia, que era gran, però m’interessa insistir en el futur. D’ací a poc complirem cent anys, i anem a fer-ho en una situació positiva i de millora significativa”.