Per segon any consecutiu, la decisió final per triar les dues falles municipals que es plantaran en l’Ajuntament de València en 2018 serà presa per un jurat sense vot polític i els seus integrants seran proposats per entitats relacionades amb les Falles i amb les arts plàstiques. Els artistes o equips d’artistes interessats tenen de temps fins hui per presentar les corresponents candidatures.

“Els temps en què les falles municipals les triaven els regidors i les regidores del Partit Popular s’han acabat. Enguany tampoc hi haurà cap vot polític en la presa de la decisió de quines seran les falles que es plantaran a la plaça de l’Ajuntament i el jurat serà, per tant, independent, a banda d’artístic i faller”, va anunciar el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Així, la Federació de Falles amb Especial Ingeni i Gràcia, la Interagrupació de Falles, el Gremi d’Artistes Fallers, el Cercle de Belles Arts i l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana proposarà la formació del jurat que seleccionarà la falla gran municipal de l’any que ve.

Respecte a l’elecció de la falla infantil municipal, les persones que integraran el jurat seran proposades per les Falles I+E, la Interagrupació de Falles, el Gremi d’Artistes Fallers, l’Associació Professional d’Il·lustradors Valencians i FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura).