En el transcurs de la visita que ha realitzat l’alcalde de València a la seu de l’Associació d’Investigacións de la Indústria Agroalimentària (AINIA), Joan Ribó ha expressat la seua aposta per unes noves tecnologies que propicien la sostenibilitat de la producció alimentària i ha reafirmat la importància de la indústria agroalimentària valenciana i el seu potencial exportador.

Joan Ribó ha tingut com a amfitrió en esta visita al centre, situat en el Parc Tecnològic de Paterna, el director d’AINIA, Sebastià Subirats. “Fa temps que volia visitar este centre de recerca i desenvolupament tecnològic. M’han explicat les grans línies de treball que es duen a terme en unes instal·lacions on es desenvolupa una labor molt important per a la indústria agroalimentària valenciana”, ha assenyalat l’alcalde.

El comissionat de València Capital Mundial de l’Alimentació, Vicent Domingo, també ha participat en esta visita a la seu de l’Associació de recerca de la indústria agroalimentària, un sector la importància del qual per a l’economia valenciana ha posat de rellevància l’alcalde, Joan Ribó, qui ha recordat que competix amb l’automobilístic quant a nivell d’exportació i ha elogiat la labor desenvolupada per AINA per a garantir “el bon funcionament de tot el sistema d’exportacions”.

Com a “molt útil, interessant i satisfactori” ha qualificat Ribó el treball d’AINA en projectes que es vinculen amb València, com els relacionats amb “tractament i separació de residus per a obtindre nous productes. Per a l’Ajuntament és una satisfacció saber que hi ha gent treballant en recerca, en formació, en desenvolupament, en innovació…, la qual cosa ajuda a tota la Comunitat en general i en particular a València”.

L’alcalde ha recordat que despús-demà comencen en la Universitat Politècnica de València “unes jornades de reflexió en el marc de València Capital Mundial de l’Alimentació que comptaran amb la presència i la participació d’AINIA, que té molt a aportar en investigació i desenvolupament sostenible”.

Ribó i Subirats han coincidit en la necessitat que València compte amb un centre logístic intermodal “on puguen cabre totes les infraestructures que donen servici a la indústria de València, i on nosaltres volem, especialment de cara a Mercavalència, que funcione un parc logístic per al sector agroalimentari valencià”.

Tal i com ha explicat l’alcalde, l’Ajuntament, Generalitat i ADIF “hem expressat conjuntament la nostra voluntat d’escometre eixa necessària infraestructura i treballarem en esta direcció en la zona que està al costat, d’una banda de la Font de Sant Lluís, i d’altra banda limita precisament amb Mercavalència. Volem que, a més d’arribar al Port, arribe també a Mercavalència com a part d’un projecte global en el qual estem treballant”.