Entre el 16 de febrer i el 15 de març d’enguany, l’Ajuntament ha rebut 936 peticions de la ciutadania, mitjançant els diversos canals que el consistori posa a disposició dels veïns i les veïnes de València: la pàgina web, el telèfon, el registre d’entrada i la seu electrònica. Segons l’informe de la Comissió Permanent Especial de Suggeriments i Reclamacions, 51 de les peticions corresponen a reclamacions o queixes, 844 a suggeriments, 32 a peticions del Síndic de Greuges, una del Defensor del Poble i altres huit que no entren en els anteriors apartats.

Estes dades comporten una reducció del 5,56% de les queixes rebudes per l’Ajuntament de València en el mes anterior tot i que les primeres setmanes coincidiren amb l’activitat fallera habitual. A més, durant este temps s’han registrat un 13,44% més de suggeriments, motiu pel qual el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo va reiterar ahir el seu agraïment “a la ciutadania que de forma activa i constant proposa idees per millorar la nostra ciutat” i demostra  que vol “participar en el progrés de València”.

El regidor Campillo va destacar que els valencians i les valencianes saben “utilitzar perfectament cada oportunitat que se li ofereix des de l’administració que tenen més a prop. Per este motiu el Govern de la Nau continuarà impulsant totes les vies d’interacció que en este mandat s’han incrementat i millorat, per intentar recuperar el temps perdut anys arrere, quan les peticions veïnals s’amagaven al fons dels calaixos”.

Les àrees de Medi Ambient i Protecció Ciutadana són les que han rebut més peticions veïnals (213 i 177, respectivament), mentre que les de Mobilitat Sostenible i Desenvolupament Humà són les que han rebut més peticions d’informes per part de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions, amb 11 i 6, respectivament.

Durant la comissió celebrada ahir, es va respondre a una moció presentada pel Grup Municipal Popular en relació a l’accés dels membres de la comissió municipal als expedients. Segons va explicar Campillo, aquest està garantit per a tots els membres de la Comissió Especial de Queixes i Suggeriments que vulguen consultar els expedients iniciats en PIAE en l’Oficina de Queixes i Suggeriments.

Més concretament, totes les reclamacions i suggeriments iniciats per registres presencials o seu electrònica generen un expedient que pot ser consultat per tots els membres de la comissió. De la mateixa manera, també poden consultar a través de l’aplicació LOTUS tots els tràmits d’enviament de suggeriments a través del correu electrònic i la resposta que l’administració ofereix a la ciutadania.

El regidor de Govern Interior va subratllar que l’accés sense límit a tots els expedients de l’Oficina de Queixes i Suggeriments, sense ni tan sols comunicar-ho prèviament al regidor, “és una mostra de la clara voluntat del Govern de la Nau de facilitar l’accés d’informació a l’oposició. Això amb el govern anterior no passava, ja que els regidors i regidores de l’oposició havien de demanar per nota interior l’accés als expedients. Amb este govern estes restriccions han acabat”.

Així mateix, des dels registres generals d’atenció presencial i des de la seua electrònica es remeten a l’Oficina de Queixes i Suggeriments totes les reclamacions i suggeriments que es presenten per la ciutadania perquè, en paraules del regidor de Govern Interior, “tenim un compromís ferm i visible amb la ciutadania per caminar junts cap a una ciutat millor”.

Per això, “des del primer dia del mandat hem treballat per reforçar la interacció entre els veïns i veïnes i l’Ajuntament i per evitar que continuaren perdent-se pel camí moltes reclamacions i suggeriments que no es computaven com a tal. Ara tots són tinguts en compte. L’any passat vàrem atendre el 96% de les peticions ciutadanes i continuem esforçant-nos per millorar encara més”, va concloure Campillo.