Benestar Animal posa en marxa la segona edició de la campanya d’esterilització felina

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, va presentar ahir les novetats de la segona edició de la campanya d’esterilització felina, després de l’èxit i la bona acollida de la iniciativa, que va ser impulsada per primera vegada l’any passat. Amb el lema `Una ciutat amb gats és una ciutat saludable. Cuidem i controlem les colònies felines’, esta nova convocatòria presenta un pressupost més elevat, una major participació de clíniques veterinàries i un increment del nombre de gates tractades.

Una altra de les principals novetats del pla d’enguany serà l’habilitació d’un quiròfan al centre d’acollida d’animals de Benimàmet per al reforç de les intervencions d’esterilització, a la qual cosa es destina una quantitat de 15.200 euros. A més, la campanya de 2017 no sols serà d’esterilització, sinó que també es procedirà a desparasitar i tractar amb antibiòtics els animals que ho necessiten.

Glòria Tello, acompanyada per María Vitoria, representant del Col·legi de Veterinaris de València, que és l’entitat que col·labora en la realització del programa de control, va explicar que la campanya s’ha avançat respecte a les dates de l’any passat amb la finalitat d’ampliar i reforçar el total d’animals esterilitzats.

Per la seua banda, Vitoria va expressar la seua “satisfacció per la continuïtat d’este programa que dóna solució i deixa en mans dels professionals” el control de la població de gats que viuen als carrers. El contracte amb el Col·legi de Veterinaris estableix una aportació econòmica de l’Ajuntament de 21.000 euros, amb la qual cosa es preveu esterilitzar 224 gates de les 500 colònies felines empadronades a la ciutat.

Fins ara, són 15 les clíniques inscrites per a participar en el programa, encara que es preveu que el nombre final serà major, atès que hi ha de termini fins al pròxim 10 d’abril per a formalitzar la inscripció. En comparació, l’any passat van ser 12 les clíniques veterinàries que van tractar un total de 200 gates de més de 50 colònies felines de tota la ciutat. En esta ocasió s’obrirà el procés a la participació de societats protectores d’animals, que podran exercir de ponts amb les clíniques.

La regidora de Benestar Animal va subratllar la importància d’esta campanya, atès que la presència de gats a les ciutats és garantia de salubritat pel seu efecte en el control de plagues, però, va reiterar que és necessari que la població siga també conscient d’esta funció i de la importància de controlar esta població i les seues condicions d’higiene. Per això, es posarà en marxa una campanya informativa amb fullets informatius, cartells en el mobiliari urbà i missatges en els autobusos municipals.

Glòria Tello també va destacar la importància de la labor de veïns i veïnes que, de forma desinteressada, duen a terme labors d’atenció de les colònies. Des de l’Ajuntament es vol reconèixer este treball, per la qual cosa es continua amb l’emissió de carnets de “persona col·laboradora amb el municipi” als ciutadans i ciutadanes que efectuen esta funció. Així, l’any passat es van emetre 73 carnets, i la base de dades compta ja amb 171 persones inscrites de 130 colònies felines diferents.

Sobre les condicions per a la prestació del servici d’acollida d’animals abandonats a les instal·lacions municipals de Benimàmet, la regidora Tello va explicar que el nou plec “municipalitza el servici, de manera que no sols permetrà invertir més recursos en esta labor, sinó que a més retornarà el control de la prestació del servici als empleats municipals, amb total garantia per al benestar dels animals acollits”.

La delegada de Benestar Animal va concloure garantint els “sacrificis zero”, és a dir, que serà “totalment impossible” que se sacrifique cap animal, i la direcció del centre serà totalment municipal.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Animalisme, animals, Benimàmet, Glòria Tello, mascotes, Regidoria Benestar Animal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *