El Ple de l’Ajuntament aprova finalment les propostes sobre igualtat laboral

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir  les propostes sobre igualtat laboral entre dones i homes, presentades ara en format de moció per la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, que ja arreplegava la declaració institucional que estava prevista portar a la sessió plenària de febrer, a la qual el Grup Popular finalment no es va sumar.

Esta moció, que ha incorporat una esmena d’addició del Grup Ciutadans, inclou iniciatives com la d’instar al Govern Central a desenvolupar una llei d’igualtat salarial i a incrementar de forma significativa les partides destinades al desenvolupament de polítiques d’igualtat en els Pressupostos Generals de l’Estat.

Isabel Lozano ja va avançar al febrer que portaria la fallida declaració institucional, en forma de moció, al Ple de març, que va aprovar les set propostes d’acord que inclou que l’ajuntament es compromet a “fomentar la formació, l’accés i la promoció de l’ocupació entre les dones en igualtat d’oportunitats, així com a la sensibilització de la societat i les empreses de la ciutat”.

També s’insta al Govern Valencià a supervisar l’aplicació dels diferents Plans d’Igualtat en les empreses sota el segell “Fent Empresa. Iguals en oportunitats”, i a la Taula de Diàleg Social de la Generalitat i de l’Estat a “l’actualització dels criteris de valoració i els complements salarials en relació als llocs de treball i categories feminitzades, dins dels processos de negociació dels diferents col·lectius”.

Altres aspectes d’esta moció es refereixen al reforç de la Inspecció de Treball; a garantir la transparència salarial en les grans empreses;  la igualtat en l’accés al treball; combatre els efectes discriminatoris que generen els contractes temporals i a temps parcial; regular i racionalitzar els horaris i usos del temps per fer compatibles la vida laboral amb la familiar i personal; la ratificació del conveni sobre les treballadors i treballadors domèstics i la creació d’un Observatori per a la Igualtat salarial i contra la Feminització de l’Empobriment.

A més, s’ha incorporat la proposta presentada per la regidora de Ciutadans, Amparo Picó, per a “instar al govern de la Generalitat Valenciana al fet que promocione en l’educació de les xiquetes i els xiquets, des d’edats primerenques, valors d’igualtat i respecte, evitant que es generen expectatives desiguals per raó de sexe”.

Amparo Picó va qualificar com a “alarmant” la bretxa salarial del 21%, “i també la bretxa de desocupació, que ha passat de 8 punts en 2015 a 14 punts en 2017” i va afegir que la desigualtat està “molt arrelada en la societat valenciana”. En concret, “la desigualtat laboral està empitjorant”, va declarar Picó.

En les intervencions prèvies a la votació, Isabel Lozano es va manifestar contra la bretxa salarial, els estereotips de gènere i contra la tendència a “entendre la maternitat com a problema i no com a dret social fonamental” i va declarar que la moció “mereixia un vot unànime per part de tots els regidors i regidores de l’Ajuntament”, però este no es va produir, perquè el Grup Popular es va abstenir per raons “de forma i procediment”, segons va anunciar la portaveu María Jesús Puchalt.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Dones, igualtat, interessos valencians, Isabel Lozano, Justícia, Polítiques Socials, Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *