Joan Ribó, que ha participat en l’acte inaugural del congrés de la Federació d’Indústria de Comissions Obreres del País Valencià, ha assenyalat que unes condicions laborals dignes i estables són el millor camí per a distribuir la riquesa en la nostra societat i acabar amb una situació en què “moltes persones viuen en unes terribles condicions de precarietat, mentre l’1% de la població acumula la mateixa riquesa que el 30% més desfavorit”.
Ribó ha afirmat que l’informe que sobre la situació social de l’Estat espanyol, que hui es presenta, “reflectix que encara que la macroeconomia done xifres aparentment bones, l’economia de les persones va molt malament per a milions de ciutadans i ciutadanes que, o no tenen treball, en alguns casos des de fa molts anys, o tenen un treball tan en precari que estan en el llindar de la pobresa”.
L’alcalde s’ha referit a eixe desequilibri econòmic estructural en el qual “aproximadament l’1% de les persones, els grans adinerats, tenen el mateix que el 30% de la població”, per a reclamar la necessitat de distribuir la riquesa d’una manera més justa. “I jo crec que la gran manera de distribuir la riquesa és tindre unes condicions laborals adequades, per la qual cosa la primera tasca dels sindicats és precisament treballar per unes condicions laborals com més estables millor. Estar ací és important, perquè en esta ciutat tenim moltes persones que viuen en unes condicions de terrible precarietat”.
Ribó ha ressaltat la labor de “defensa de la dignitat i els interessos de milers de treballadores i treballadors valencians” que es duu a terme des de la Federació d’Indústria, “una de les federacions més importants i de major creixement dins de CCOO-PV”.
En la seua intervenció, l’alcalde ha donat la benvinguda a València a tots els assistents a este congrés “que arranca amb l’objectiu de sentar les bases per a crear més teixit industrial, més treball digne, més drets i més igualtat salarial. Un congrés per a articular els mecanismes sindicals que ajuden a combatre la precarietat, la desregularització, per a prendre mesures de suport a la integració laboral dels joves, de la plena igualtat entre dones i homes en el mercat laboral, per a combatre qualsevol forma de bretxa social en un sector productiu d’enorme aportació al producte interior brut valencià”.
Ha destacat Ribó la importància i el potencial exportador de sectors productius, integrats en la Federació d’Indústria, com el de l’automoció o l’agroalimentari, “en el qual queda tant per fer per a contribuir a una societat millor, més justa i més sostenible”. En eixe sentit, s’ha referit a la contribució que des de l’Ajuntament de València es vol fer enguany, en què la ciutat ha sigut triada per la FAO com a Capital Mundial de l’Alimentació. “Volem promoure noves iniciatives, ecològiques, saludables, dirigides a tots, però especialment a qui més ho necessita”.
Després d’apuntar la necessitat d’enfortir federacions com la d’Indústria de CCOO “per a fer més fortes a milers i milers de treballadores i treballadors valencians”, Ribó s’ha referit al vessant solidari del congrés que hui se celebra, “reforçant el compromís amb una causa que tots hem de sentir propera, la del poble Sahrauí i les seues reivindicacions, a les quals se suma el Govern de la Nau”.