València, invitada a integrar-se en la xarxa internacional ‘Cities for cyclists’

La ciutat de València va rebre una invitació formal ahir a Brussel·les per entrar a formar part de la plataforma internacional ‘Cities for cyclists’ que té per propòsit establir una xarxa mundial de ciutats que treballen activament per promoure l’ús de la bicicleta en zones urbanes i fomentar l’intercanvi de coneixements entre estes urbs. Així mateix, ser membre d’esta xarxa internacional –molt arrelada al continent europeu- tindria diversos beneficis per a la nostra ciutat.

En formar part de ‘Cities for cyclists’, València podria disposar d’un assessorament professional pel que fa a les convocatòries europees de projectes finançats per la Unió Europea, aspecte que ofereix un ampli camp de possibilitats per a la ciutat. A més, dóna accés immediat a totes les publicacions i estudis que es fan sobre l’impacte de la bici en les ciutats, a la participació en esdeveniments i conferències.

L’opció d’acollir congressos i reunions al voltant d’este sistema de transport no contaminant en la ciutat de València, aspecte que pot potenciar l’economia local, seria un altre avantatge per ser membre de la ‘Cities for cyclists’. A més a més, també permetria a València participar en ‘Velocity’, el congrés mundial de la bici que es celebra en juny a Holanda (Països Baixos).

El director de la Federació Europea de Ciclistes, Ádám Bodor, va reconèixer que el treball que València està realitzant per promoure la mobilitat ciclista “amb infraestructures de qualitat, és una inspiració per a moltes ciutats del seu entorn i de la resta d’Europa. València és la nova història d’èxit en la implementació de polítiques ciclistes a Espanya”.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Anell ciclista, Giuseppe Grezzi, mobilitat, Regidoria Mobilitat Sostenible

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *