L’Ajuntament de València va rebre 852 peticions de la ciutadania mitjançant els diversos canals que va posar a disposició dels veïns i les veïnes de la ciutat (pàgina web, el telèfon, el registre d’entrada i la seu electrònica). Del total de peticions, 54 són reclamacions o queixes, 744 suggeriments, 48 peticions del Síndic de Greuges, tres peticions del Defensor del Poble i altres tres peticions més, segons l’informe de la Comissió Permanent Especial de Suggeriments i Reclamacions corresponent al període entre el 16 de gener i el 15 de febrer d’este any.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, va anunciar que s’estan estudiant noves fórmules, que se sumen a les ja implementades l’any passat, per millorar tot el procés de servici de gestió dels suggeriments i les reclamacions de la ciutadania. “Per al Govern de la Nau és fonamental que la ciutadania tinga un canal clar, tant per a criticar l’acció dels servicis municipals, com per a ajudar a millorar-los”.

Entre les dades de l’informe realitzat, destaca que la ciutadania fa arribar a l’Ajuntament de València el 78,52% de les seues peticions mitjançant la pàgina web municipal, un canal que des de l’any passat presenta un disseny més clar per facilitar que els veïns i veïnes puguen accedir i enviar la seua petició d’una forma més senzilla. “Una ciutadania activa és una ciutadania lliure i este és l’objectiu que perseguim al Govern de la Nau de l’alcalde Joan Ribó“, va concretar Campillo.

Les àrees de Medi Ambient i Protecció Ciutadana són les que han rebut més peticions veïnals (180 i 126, respectivament), mentre que les de Mobilitat Sostenible i Participació, Drets i Innovació Democràtica són les que han rebut més peticions d’informes per part de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions, amb 14 i 12, respectivament.

D’una altra banda, Campillo va fer referència a la millora de l’accés “a la informació dels grups de l’oposició respecte al que el senyor Igual permetia. Ara, per exemple, i per primera volta en la història, tots els membres de la Comissió Especial de Queixes i Suggeriments tenen accés permanent a tots els expedients de l’oficina, sense ni tan sols necessitat de demanar permís al govern municipal”.

“En l’informe actual, a diferència de l’anterior model imposat pel Partit Popular, donem informació sobre els districtes i barris on es fan les queixes i a més, no sols computem totes les peticions que ens arriben”, va explicar el regidor Campillo, qui va afegir que les peticions es classifiquen “per temes i subtemes, segons el contingut que aborden, per identificar-les més fàcilment”.

A més a més, “ara fem comparatives amb períodes anteriors, indiquem els temps de resposta a la ciutadania i fem públics immediatament tots els informes, unes circumstàncies que mai hauríem pogut imaginar amb els governs del PP”, va concloure Campillo.