L’Anell Ciclista ha fet possible la creació de sis nous encreuaments de vianants, com ara el tram de Guillem de Castro des del pas inferior d’Àngel Guimerà fins al carrer Cuenca, que ja compta amb una connexió entre els Jardins de l’Antic Hospital i l’altre costat de la calçada des del dimecres. El nou pas de vianants, situat a l’altura del carrer Gandia, dóna accés directe al MUVIM i acaba amb els quasi 270 metres de via urbana sense encreuaments per als vianants.

Com a resposta a una demanda formulada per part de l’Associació de Veïns del Botànic i del C.P. Cervantes, a principis del passat mes de gener es van instal•lar dos passos de vianants semaforitzats més a l’altura d’este centre escolar: un d’ells creuant el carrer Pare Manjón i l’altre travessant el propi Guillem de Castro.

Fa poc més d’una setmana que les obres de modificació de la cruïlla entre els carrers Colom, Sorní i Jorge Juan -integrades dins el projecte de l’Anell ciclista-, van finalitzar una de les actuacions principals. Es tracta de la substitució de l’antic pas de vianants per dos nous: un previ a la intersecció i un altre posterior.

D’esta manera, i juntament amb la demolició de l’illa central -que no tenia l’espai suficient per als vianants detinguts davant del semàfor en roig-, així com l’ampliació de la vorera, es facilita la mobilitat de vianants i es crea un itinerari més segur, còmode i directe en una via tan transitada com és Colón.