Consol Castillo ha explicat que l’Ajuntament està en tràmit d’adquirir un tractor i una trituradora amb la finalitat de procedir amb major eficàcia a la neteja de voreres i camins rurals dels pobles de València.

 Castillo ha donat compte d’esta iniciativa en la junta del Consell Agrari Municipal, on va repartir l’esborrany de la nova ordenança sobre el Banc de Terres per a que des del primer moment els Síndics tinguen coneixement de les possibilitats que ofereix este banc de terres per a tots a aquells que no puguen conrear les seues propietats agrícoles. Així, se’ls va lliurar el document per a que facen les seues aportacions i suggeriments abans del tràmit d’exposició pública.

En la reunió també s’ha presentat la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible i s’ha encoratjat a tots els presents a que facen propostes d’accions per a implicar-se en el procés i que l’alimentació sostenible de proximitat i ecològica siga l’eix d’este any.

D’altra banda, cal dir que el Consell Agrari Municipal ja compta amb una web, ja que fins ara no en disposava de cap. Recentment estrenada, “serà un instrument  per a comunicar les accions del Consell Agrari i oferirà diversos avantatges per als llauradors i llauradores valencians”, ha dit Consol Castillo.

D’acord amb la resolució de la Conselleria d’Agricultura, que autoritzava la crema de la palla de l’arròs, Castillo va fer balanç de com havia anat la temporada del 2016 , i va destacar la coordinació feta per organitzar les cremes de manera ordenada sense que s’haja provocat molèsties a les poblacions annexes al Parc Natural de l’Albufera. “El cos de la Guarderia Rural del Consell Agrari ha estat controlant en tot moment els horaris de la crema i vigilant la seua execució”, ha dit Castillo.

D’altra banda, i en la línia que vol potenciar el consistori valencià, en la reunió es va donar a conèixer que enguany s’han arreplegat 243.000 quilos de palla d’arròs. L’arreplega s’ha realitzat als tancats que estaven pròxims al parc natural de l’Albufera, amb el que s’ha evitat el perill d’incendi.