Un total de 30 carrosses, el triple de grups d’animació que l’any passat, música de bandes en directe, banderoles, gegants i cabuts, joguets, i focs piromusicals, tot això concebut com un espectacle en un plató de televisió. Estes són les claus de la cavalcada de Reis d’enguany, que ha sigut dissenyada com una representació unitària pensada per a donar resposta a la il·lusió de xiquets i xiquetes i per a reforçar l’oferta festiva i cultural del Nadal a València.

“Esta és la cavalcada de Reis que València es mereix, una cavalcada a l’altura de la il·lusió dels xiquets i les xiquetes de València”. El regidor Fuset ha explicat este matí tots els detalls i les novetats de la proposta festiva que el pròxim 5 de gener omplirà  de colorit els carrers de la ciutat. “Puc assegurar que serà un èxit, que estarà a l’altura d’allò que València es mereix i que marcarà un punt d’inflexió”, ha afirmat el regidor.

Fuset ha donat a conéixer el disseny de la cavalcada, acompanyat per Sergi Heredia, de la companyia teatral La Fam, que coordina tota la producció. Tal com han explicat, la cavalcada es desenvoluparà en 6 seccions temàtiques: obertura, col·laboradors reials, invitats, història bíblica, Reis Mags, i regals. A més, es podrà disfrutar d’una animació a la plaça de l’Ajuntament per a amenitzar l’espera de la comitiva. El pressupost per a enguany arriba als 150.000 euros (cosa que suposa un notable increment, des dels 142.000 de l’any passat).

Entre les novetats més destacades d’esta edició estan la incorporació de les figures de cabuts, obra dels artistes fallers Ceballos i Sanabria, la carrossa l’Estrela d’Orient, elaborada pel també artista Ricardo Alcaid, l’increment dels grups d’animació, que es multipliquen per tres, o la presència com a speakers de la presentadora Carme Juan i el contacontes Carlos Cano, que aniran narrant el desenvolupament de la comitiva des del balcó de l’Ajuntament. De fet, la plaça s’ambientarà de manera especial per a la recepció dels Reis Mags: s’instal·laran banderoles i cartells específicament dissenyats per a l’ocasió per la firma Nou Estudi, amb la llegenda Cavalcada Reis Mags d’Orient València.

La cavalcada arrancarà, com és habitual, des del passeig de l’Albereda a les 18:00 hores, encara que abans tindrà lloc l’habitual recepció als Reis Mags a la seua arribada al Port de València. El recorregut de la desfilada serà també el tradicional Pont de l’Exposició, Porta de la Mar, carrers dels Generals Palanca, General Tovar, de la Pau i de Sant Vicent, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament. Un total de 30 carrosses, 8 bandes de música i 15 grups teatrals, en la seua majoria valencians, protagonitzaran “una cavalcada a l’altura de València”, en paraules del regidor.