Expojove 2016 obrirà les seues portes el dilluns, 26 de desembre. Des d’eixe dia, fins al 4 de gener, oferirà als i a les visitants un viatge a través del temps per a conéixer i descobrir les cultures i civilitzacions assentades en el territori valencià al llarg de la història: ibers, romans, àrabs, època medieval i Segle d’Or, fins a arribar a l’edat contemporània i, inclús, una incursió en allò que puga deparar el futur.

Pere Fuset, ha recordat que una de les característiques principals d’esta edició serà “el reforç a les propostes dirigides als jóvens, com a complement a l’àmplia programació infantil de tots els anys. L’objectiu principal de la convocatòria serà “combinar la diversió amb l’aprenentatge i la transmissió de valors”.

“Un túnel del temps donarà accés a la Fira  transportant pares, mares, xiquets i jóvens a un viatge a través del temps pels diferents moments de la història” ha explicat el regidor en animar a tota la ciutadania perquè participe en esta aventura de la que quedarà constància en un “passaport del temps”.

El pavelló municipal tindrà com a protagonistes un barco, un far i el mar Mediterrani, “evocant el caràcter obert i les arrels multiculturals del poble valencià”. A més, en el seu periple històric, els i les visitants podran disfrutar d’espais recreats per a l’ocasió, com un teatre romà, un castell medieval, o un corral de comèdies.

En esta edició es reforçaran especialment els jocs interactius, educatius i cooperatius, on els xiquets i xiquetes podran aprendre dades històriques alhora que juguen i es divertixen. Per a això, els assistents tindran a la seua disposició nombrosos tallers: teatre, paper i enquadernació artesanal, cuir, raku, terrisseria, cuina, construccions modulars, ball i ràdio.

També s’han cuidat especialment, com en l’edició anterior, les actuacions previstes: contacontes, teatre, titelles, màgia i humor.

Com tots els anys, la Fira compta amb la participació de distintes regidories (Comerç, Mobilitat Sostenible, Protecció Ciutadana, Observatori del Centre Meteorològic, Benestar Animal, Educació i Joventut i Fundació Esportiva Municipal) i entitats i institucions (Diputació, IVAJ, Exèrcit, Universitat Politècnica de València, Junta Central Fallera, federacions esportives, Associació Espanyola contra el Càncer i nombroses empreses).

L’horari d’accés del públic serà d’11:00 a 20:00 hores, excepte els dies 31 de desembre i 1 de gener, que serà de 10:00 a 14:00 hores, el dia 31, i de 16:00 a 21:00 hores, el dia 1.

Quant a les entrades, es mantenen els preus de l’any passat, amb una entrada genèrica de 5 euros (excepte els dies 31 i 1, que serà de 2,5 euros), i s’establixen descomptes especials per a usuaris de Carnet Jove, famílies nombroses, grups de 15 persones o més, entitats i centres educatius i majors de 60 anys. Els menors de 4 anys i les comissions falleres tindran accés lliure. El pressupost per a esta edició ascendix a 339.703 euros.

Des de la Regidoria de Cultura Festiva ja s’està treballant de manera intensa en la projecció d’Expojove a través de les xarxes socials, amb el hashtag #ExpojoveVLC. A més, s’ha renovat la pàgina web i s’ha creat un compte en la xarxa Instagram. Tot això, amb un llenguatge accessible i pròxim per a implicar les i els més jóvens en esta proposta dirigida especialment a ells.