L’Ajuntament i la Diputació firmaran en breu un conveni de col·laboració en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació i d’administració electrònica. Així ho ha anunciat Sergi Campillo, qui ha proposat la firma de l’acord a la Junta de Govern Local en el marc de les polítiques de modernització de la gestió dels recursos humans que està desenvolupant el Govern de la Nau “per posar en valor al personal de l’Ajuntament i el seu paper fonamental en la gestió municipal”.

El conveni determinarà els termes i condicions de la col·laboració entre les dos institucions en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació i d’administració electrònica. Tal com ha subratllat Campillo, “per a la corporació municipal resulta prioritària la formació del personal empleat públic”. Per això, l’acord es dirigix a compartir la utilització de la plataforma digital de formació de la Diputació de València, sense que es derive cap contraprestació econòmica per a les parts.

Amb esta col·laboració es gestionaran electrònicament tots els processos i procediments relacionats amb la formació municipal. “En un ajuntament amb 4.907 empleats i empleades fins ara no disposàvem d’una eina tan necessària com esta per a gestionar la capacitació del seu personal. Per a este govern, la formació no és una despesa que cal estalviar, sinó una inversió que cal maximitzar per tal d’obtenir una major productivitat i qualitat de prestació en els serveis municipals que oferim a la ciutadania”, ha explicat Campillo.

Esta ferramenta de què disposa ja la Diputació “resultarà de gran utilitat al consistori perquè millorarà de forma notable la gestió formativa i el tractament de les relacions, informació i comunicació entre l’administració local i el seu personal empleat”, ha afirmat Pere Fuset.

Paral·lelament, una de les primeres mesures que podrà implementar l’Ajuntament arran d’este conveni serà la carpeta dels empleats  i empleades. Entre les funcions fonamentals del portal del personal empleat hi ha que servirà de punt comú d’informació i dinamitzarà les iniciatives corporatives amb l’ús dels espais propis (per exemple, per fer enquestes, situar bàners o avisos, etc.). També proporcionarà informació d’utilitat per als treballadors i les treballadores municipals, com ara la de campanyes corporatives, ofertes o millores d’ocupació, mobilitat interna, etc. A més, permetrà realitzar totes les gestions relacionades amb el personal municipal, com ara sol·licituds laborals, registres de formació individual o carrera professional, etc.

“Els beneficis d’esta iniciativa són nombrosos: es gestionaran sense paper de forma íntegra els expedients del personal públic i s’evitaran duplicitats, intercanvis de documents i impressions innecessàries”, ha explicat Fuset, qui ha destacat que amb el nou portal “es disposarà ràpidament de molta informació que dotarà al personal de noves oportunitats laborals i alhora permetrà respondre de forma ràpida a les necessitats de l’Ajuntament”.

Per a això, l’acord que es firmarà amb la Diputació establirà les pautes per a la cessió mútua d’aplicacions informàtiques i la posada en comú dels recursos i/o infraestructures tecnològiques, per al desenvolupament conjunt de nous projectes i per al desenvolupament complementari de les aplicacions existents, per a ampliar-les o millorar-ne el disseny o funcionalitat.

Segons s’assenyala en el text, Ajuntament i Diputació es comprometen a contribuir tècnicament i institucionalment en el desplegament i execució dels programes, projectes i iniciatives que duguen a terme conjuntament; facilitar-se recíprocament tota la col·laboració, suport i assistència que siguen necessaris per a realitzar-los millor; fer el seguiment de la gestió i execució; adoptar les mesures necessàries per a garantir el desenvolupament correcte i l’execució d’estos projectes, programes i iniciatives; i presentar conjuntament, a través dels mitjans que en cada cas acorden les parts, resultats i característiques de projectes, programes o iniciatives prèviament desenvolupades.

El conveni tindrà una durada de quatres anys i es podrà prorrogar per quatre anys més.