La regidoria de Espai Públic ha tramitat les llicències de 75 contenidors nous de roba usada i de calcer que s’han repartit al llarg de tots els barris i districtes de la ciutat de València, on ja estan instal·lats i disponibles per a ser usats. Les organitzacions que s’encarreguen de gestionar el servici són tres: Arropa, Casa Grande i Rastrell. L’Ajuntament col·labora amb les tres entitats de caràcter benèfic en la cessió de l’espai de la via pública de manera gratuïta.

 La regidoria de Benestar Social és Ia que gestiona el conveni de l’Ajuntament amb estes organitzacions. Així, Consol Castillo, ha destacat “la importància d’oferir este servici perquè porta adscrit una sèrie d’activitats com són l’arreplegada de la roba, el seu llavat i planxat, la seua reparació així com la posterior comercialització. Totes estes tasques les duen a terme empreses que treballen amb plans d’inserció laboral, és a dir, que fan una funció d’inclusió social al contractar a gent en risc d’exclusió”.

La roba que s’arreplega en els contenidors distribuïts per la ciutat es ven en les dos botigues de roba de segona mà Arropa que hi ha a València, al carrer República Argentina i a l’avinguda de Primat Reig. Qualsevol persona pot anar i comprar la roba que vulga i, a més, la gent en risc d’exclusió té uns tiquets que donen les associacions gestores dels contenidors per a poder adquirir roba de manera gratuïta. “D’esta manera dignifiquem l’adquisició de la vestimenta a la gent sense recursos ja que poden anar a una botiga i triar la roba que més els agrade”, ha explicat Castillo.

Per la seua banda, Carlos Galiana ha explicat que “abans de realitzar les marques en la vorera amb pintura, tal i com marca l’ordenança,  s’ha tingut en compte, entre altres, les condicions necessàries des del punt de vista de la mobilitat”.