Giuseppe Grezzi, ha anunciat que el carril bici que connectarà Benimaclet amb el centre de la ciutat estarà a punt per abans de Nadal. L’itinerari circularà per l’eix de Porta de la Mar, Doctor Moliner i Doctor Gómez Ferrer fins Vicente Saragossà.

Les obres està previst que comencen la setmana vinent i suposaran un canvi substancial en les possibilitats d’accessibilitat entre el centre i aquest barri del nord de la ciutat, podent des d’ara les persones desplaçar-se entre un i altre en tan sols 10 minuts en bici.

Esta nova infraestructura “millorarà la xarxa de carril bici a la zona de Facultats, destacant referent a això el pas per l’Hospital Clínic, que fins a dia de hui havia representat una zona de conflicte per la deficient situació en què es trobava i que ara millorem de manera molt significativa”, ha assenyalat Grezzi.

El carril bici baixarà a la calçada en el tram de Blasco Ibáñez, a l’altura de l’Hospital, de manera que la vorera passarà a ser d’ús exclusivament per a vianants. A més, també s’habilitarà una dàrsena perquè les ambulàncies mantinguen el seu espai d’estacionament en les millors condicions possibles.

D’altra banda, i al llarg de l’any que ve, quan tinga lloc una remodelació integral del vial d’accessos al centre sanitari, es baixarà a la calçada el carril bici que ara mateix circula per la vorera del Clínic en direcció a Primat Reig. D’esta manera, els ciutadans i ciutadanes de València comptaran amb un carril bici completament segregat de la vorera des de Benimaclet a Porta de la Mar.

“Es tracta d’una actuació que donarà servici a un gran nombre d’usuaris, ja que tot el barri de Benimaclet quedarà cobert per fi en infraestructures de qualitat per a comunicar-se amb el centre en bicicleta, a través d’una infraestructura que donarà servici a un dels barris on el moviment veïnal més fortament ha exigit un gir cap a la pacificació del trànsit”, ha assenyalat Grezzi.

A més, el fet de ser un carril bici bidireccional suposarà que el veïns i veïnes que abans només comptaven amb la possibilitat de fer el sentit centre-Benimaclet per la calçada (seguint la marxa dels cotxes) ara puguen fer els dos sentits, sense haver de buscar una ruta alternativa per al sentit Benimaclet-centre, com passava fins ara.

El tram Benimaclet-Porta de la Mar tindrà un total de 1.000 metres de longitud i la creació d’esta infraestructura també comportarà la desviació del pas de vianants entre els carrers Gómez Ferrer i Doctor Moliner per fer recte el trajecte de vianants i evitar les voltes que fins ara els vianants es veien obligats a fer “facilitant l’itinerari de les persones i fent més còmoda la vida als veïns i veïnes en el seu dia a dia”, ha assenyalat Grezzi.