Isabel Lozano, ha assenyalat que l’Ajuntament de València “ha triplicat el pressupost destinat a Igualtat i Polítiques Inclusives que hi havia l’any 2015, quan governava el Partit Popular”, i ha assegurat que “amb l’antic equip de Govern la Igualtat era un àrea residual, no s’apostava per ella”, mentre que ara “ocupa tota un àrea de treball en si mateixa”.

Lozano ha realitzat aquestes declaracions en la primera sessió del I Pla de Formació organitzat per Joves amb Compromís – Ciutat de València que tenia per títol “Igualtat i Polítiques Inclusives en l’àmbit local”, i que va tindre lloc el passat dijous 27 a la seu del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana.

La regidora, que va explicar com havia sigut la seua experiència en arribar al càrrec i tota la seua trajectòria al capdavant de les seues àrees, va afirmar que quan van arribar al càrrec “els plans de formació en matèria d’Igualtat eren molt pobres” i que des de 2012 “no s’havia dut a terme cap pla d’Igualtat en una ciutat com València”. La titular d’Igualtat ha assenyalat que el Pla Marco d’Igualtat “ja compta amb un esborrany que es llançarà en breu”, i que es tracta de “un pla ambiciós, sense terminis i a revisar anualment, avaluat externament per la Universitat de València”

En relació a les línies d’actuació que estan adoptant des de la seua regidoria, Lozano ha explicat que una de les principals mesures en les quals ja s’està treballant és la de “aconseguir i garantir la transversalitat de la perspectiva de gènere en totes les àrees de govern”. “Hem realitzat aquest any un conveni amb la Universitat de València perquè a partir de gener es faça una formació en aquesta matèria” ha assegurat la regidora, que també ha admès que les qüestions d’Igualtat i Gènere “generen cert rebuig perquè alguns pensen que açò és una cosa políticament correcta però no necessària”.

Altra de les mesures en les quals Lozano ha posat l’accent és en la creació de les unitats d’igualtat en els districtes que, segons ha explicat, “tenen la responsabilitat de portar als diferents barris les polítiques d’Igualtat i Diversitat”. “Volem generar complicitats en la societat civil perquè se sàpiga què és la tolerància, la igualtat, la diversitat, prevenir la violència, aconseguir temes de convivència interracial, interreligiosa…” ha afirmat la regidora.

Respecte a les universitats populars, Isa Lozano ha assenyalat que l’Ajuntament “ha augmentat i diversificat l’oferta de tallers i activitats”, remarcant la necessitat de “convertir-les en un lloc de treball i trobada dels joves”, i ha assenyalat que l’ajuntament ha augmentat i diversificat l’oferta de tallers i activitats”. La regidora ha recordat també algunes de les mesures pendents del consistori en les quals “ja s’està treballant, com és el cas del primer Pla Municipal LGTBI”.