En el Ple celebrat no s’ha arribat a votar la proposta del Grup Ciutadans perquè els vehicles elèctrics amb zero emissions quedaren exempts de pagar aparcament en les zones blava i taronja, ja que el regidor Giuseppe Grezzi ha presentat una proposta alternativa, aprovada amb els vots a favor de l’Equip de Govern, que dóna el seu suport a les iniciatives que està duent a terme la regidoria de Mobilitat Sostenible per a impulsar l’ús del vehicle elèctric en la ciutat de València.

Els regidors Narcís Estellés i Santiago Benlliure han defensat la moció en la qual es proposava adoptar les mesures necessàries i dur a terme la pertinent modificació d’ordenances per a poder eximir de pagar les tarifes d’aparcament en les zones blava i taronja “a aquells vehicles que tinguen el distintiu més alt que la DGT reparteix als propietaris en funció del nivell de contaminació i de respecte al medi ambient”. Han argumentat, entre altres raons, que “les energies renovables són el futur per a la conservació del medi ambient, i que estos  vehicles amb zero emissions ja gaudeixen d’eixe  avantatge en ciutats com Madrid, Palma de Mallorca i Màlaga.

María Angels Ramón, del Grup Popular, ha assenyalat que “li semblava bé el contingut de la moció” de Ciutadans i ha recordat que l’anterior govern municipal ja va prendre iniciatives per a la preservació del medi ambient i va aconseguir reduir en un 22 % les emissions, una afirmació sobre la qual més tard Grezzi ha puntualitzat que eixa disminució es va deure “al fet que es va produir una enorme crisi econòmica i el consegüent descens d’activitat”. El responsable de l’àrea de Mobilitat Sostenible ha opinat que en la moció de Ciutadans “hi ha punts interessants però també llacunes”.

A més de recordar que els vehicles elèctrics solament paguen a València un 25% de l’Impost de Circulació, ha recordat els objectius de reducció d’emissions contaminants dins del compliment del Pacte d’Alcaldes. “Queden moltes coses per fer per a aconseguir-ho, i no ens podem dedicar únicament a afavorir a uns quants cotxes elèctrics”. Ha parlat d’un model de transport públic de qualitat en el qual els autobusos elèctrics tinguen un protagonisme creixent i ha plantejat la moció alternativa que inclou eixe suport a les iniciatives ja engegades, en les quals  l’impuls del vehicle elèctric se afegeix  a “altres mesures de pacificació del trànsit de canvi del model de mobilitat urbana”. Totes elles ajudaran- en la seua opinió- a complir el Pacte d’Alcaldes impulsat per la Unió Europea que el Ple va aprovar en el seu moment. “Un pacte que ens obliga a la reducció en un 20% del consum energètic i de les emissions de gasos d’efecte hivernacle abans de l’any 2020”