Consol Castillo, ha mantingut una reunió de coordinació amb el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, el subdelegat del Govern, Juan Carlos Valderrama, amb els comandaments de la Policia Nacional i Guàrdia Civil, amb el cap de la guarda rural del Consell Agrari Municipal, Rafael Lluch, i amb els alcaldes dels pobles de València.

En la reunió, on també han participat llauradors i representants de les associacions de veïns i veïnes dels pobles, “s’ha posat de manifest l’existència d’un gran nombre de robatoris als camps i a les alqueries per part dels afectats. Pel que fa a l’horta i al robatori de fruites i verdures s’ha destacat que al tractar-se de terres de minifundisme qualsevol robatori que es produïsca a l’horta té una gran incidència”, ha dit Castillo. Es tracta d’una problemàtica que afecta sobretot les  poblacions del Perellonet, Pinedo, Borbotó, Benifaraig i Massarojos.

A més, el problema dels robatoris a les alqueries disseminades per l’horta dels pobles de València “és una aspecte que també preocupa molt els veïns de la zona”, ha comentat Castillo. Les poblacions més afectades en este sentit són la Punta i Benifaraig així com les zones de frontera entre l’espai que té assignat la guàrdia civil i el que té la Policia Nacional.

“El problema és que la Guàrdia Civil no té registrades totes les incidències i els robatoris perquè els afectats i afectades no sempre interposen les denúncies. Les raons són que han de perdre un matí de treball en la gestió de la denúncia i per la sensació que després eixa denúncia no té els efectes esperats”, ha explicat Castillo.

Per això, l’Ajuntament ha proposat diverses solucions en la reunió que passen per crear una campanya d’informació i publicitat de la importància de denunciar els robatoris i de com s’han de fer les denúncies. A més, el Consell Agrari Municipal repartirà entre tots els agricultors formularis de denúncia perquè els puguen tindre en casa i no hagen de desplaçar-se fins a les casernes de la Guàrdia Civil.

Una altra mesura que la regidora d’Horta i Pobles ha proposat és la de crear una targeta que identifique els agricultors per millorar el control dels robatoris als camps. Es tracta d’una iniciativa que ja s’ha implantat en les comarques del nord de Castelló i que està tenint un bon funcionament.