Fer visibles les publicacions i els autors valencians, reconèixer la labor d’escriptors, editorials i llibreries, impulsar la lectura i fer homenatge als grans de les lletres valencianes són els principals objectius de la Plaça del Llibre, la fira de la literatura i l’edició en valencià que enguany celebra la seua quarta edició amb la plaça de l’Ajuntament del 20 al 23 d’octubre.

Glòria Tello, ha celebrat “com a veïna i consumidora de literatura” la celebració d’una nova edició de la Plaça del Llibre i ha reiterat el suport del Govern de la Nau a qualsevol iniciativa per al foment de la lectura, l’escriptura i l’ús quotidià de la llengua pròpia: “Crec que és molt important i em sent molt orgullosa que esta fira, que aspira a fer més visible la nostra llengua, se celebre en el lloc més visible de la ciutat, la plaça de l’Ajuntament”.

Tello ha felicitat als organitzadors, “les institucions podrem ajudar, però el mèrit és tot vostre. Us done l’enhorabona per estes quatre edicions que suposen el començament d’una tasca molt important i necessària en la nostra ciutat. No és cap secret que escriure i llegir en la nostra llengua resulta crucial perquè es convertisca en un instrument present i viu”.

L’edició celebrada l’any 2015 va ser la primera que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres institucions. Segons Tello, “la intenció és seguir col·laborant en la mesura de les nostres possibilitats. Crec que és responsabilitat de les administracions impulsar polítiques que fomenten la lectura en la nostra llengua. Des del departament de Cultura s’estan duent a terme iniciatives com la publicació en valencià dels catàlegs de les nostres exposicions o fomentar l’edició de les publicacions de l’Ajuntament en la nostra llengua”. Tello ha acabat expressant el seu desig que la plaça de l’Ajuntament “es quede algun dia xicoteta per a un esdeveniment semblant”.

La Plaça del Llibre està organitzada per les principals agrupacions d’editors, autors i llibreters de la Comunitat Valenciana, a més d’associacions culturals i de foment de la lectura. A banda de l’espai d’exposició i venda de llibres, la fira comptarà amb un programa d’activitats per a escolars, taules redones i trobades i sessions de signatures amb autors.

Així mateix, els organitzadors lliuraran els coneguts com a Premis de la Plaça, que enguany han sigut concedits a l’escriptora Maria Antònia Oliver i al Col·legi Oficial de Bibliotecaris i l’Associació de Bibliotecaris de la Comunitat Valenciana per la seua trajectòria en favor del foment de la lectura.