Joan Ribó, s’ha dirigit a tots els valencians i valencianes amb una crida a participar i gaudir d’una manera unida de la celebració del pròxim 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

El missatge de l’alcalde als veïns i veïnes s’ha distribuït per la ciutat en diferents formats: el tradicional ban municipal, cartells informatius, i un vídeo en el qual Joan Ribó es dirigeix directament als valencians i valencianes per a celebrar junts el 9 d’Octubre.

En el vídeo, al que es pot accedir  en la web municipal i a través de la xarxa youtube, l’alcalde subratlla en primer lloc el caràcter del poble valencià com “un poble de gent honrada, treballadora i emprenedora; un poble que cada dia s’esforça per tirar avant amb dignitat, a pesar de les dificultats”.

“I ho aconseguim –continua l’alcalde- fent gala de les nostres senyes d’identitat més preuades: la constància, l’esforç, l’estima per esta terra i la seua cultura, i la defensa de la democràcia com a espai de cohesió, germanor i futur per al nostre poble”. “Per això –afig el primer edil- este 9 d’octubre vull convidar-vos a totes i a tots a participar en la Processó Cívica del nostre dia. Valencians, valencianes tenim motius per a celebrar-nos com a poble: som fidels als nostres valors com a societat, fidels a un projecte de futur en pau, justícia i democràcia. I aquest 9 d’Octubre eixim al carrer a demostrar-ho en la Processó Cívica”.

“El 9 d’Octubre és, sobretot, una festa. I vull fer una crida a la participació dels valencians i valencianes en els actes commemoratius, lloc es tracta d’una festa de tots i de totes per a gaudir de la celebració del naixement de la nostra comunitat autònoma”. Joan Ribó s’ha dirigit així hui a la ciutadania, davant la celebració este diumenge del dia gran del poble valencià.

Este mateix esperit de celebració i de consciència col·lectiva de poble s’arreplega també en el Bàndol Municipal, en el qual es destaca “la constància d’una ciutadania incansable en la consecució d’un present i un futur millors”. Tal com assenyala l’alcalde, en el Bàndol, “res d’això serà possible si no tenim els instruments necessaris que ens permeten un autogovern sòlid, l’únic camí per a aconseguir el benestar que mereix la ciutadania en termes de protecció social, educació, sanitat o habitatge”.

El bàndol conclou amb una crida de l’alcalde a participar en la Processó Cívica que recorrerà els carrers del centre de la ciutat el dia 9: “abracem-nos com a Poble. Celebrem-nos. Reivindiquem-nos. Som una societat democràtica, madura, diversa, i el mateix respecte que oferim és el que reivindiquem. Ho expressarem fent gala de les nostres senyes d’identitat més preuades: la constància, l’esforç, l’estima per esta terra i la seua cultura i la defensa de la democràcia com a espai de cohesió, germanor i futur d’un Poble que cada dia s’esforça per tirar avant amb dignitat, a pesar de les dificultats. I ho aconseguirem”.