Glòria Tello, ha anunciat que dos reivindicacions fetes per col·lectius veïnals de la ciutat es portaran a la comissió de Cultura de l’Ajuntament per a poder adjudicar una plaça a l’activista veïnal Amparo Arce i un carrer al corretger Pasqual Cortina.

“Per al Govern de la Nau la interlocució amb les associacions de la ciutat és fonamental i ens satisfà especialment poder atendre una petició veïnal per a dedicar dos vies a dos persones que han sigut referents al barri de Benimaclet i al poble de les Cases de Bàrcena pels seus valors i la seua contribució a la vida en comú en estes dos zones de València”, ha explicat Tello.

En concret, es dedicarà a Amparo Arce la nomenclatura d’una nova plaça al barri de Benimaclet, situada entre els carrers de Sant Columbà i de Masquefa, mentre que es denominarà amb el nom de Pasqual Cortina el tram de carrer conegut pel veïnat de les Cases de Bàrcena com el camí de Bonrepós.

L’Ajuntament de València reconeix així la implicació de l’activista Amparo Arce en plataformes i coordinadores de defensa educativa, social i cultural i en defensa del moviment veïnal. Arce, qui va faltar el 2014, va fundar l’associació Mujeres vecinales de Benimaclet i va ser membre de l’executiva de l’associació de veïns i veïnes del barri i promotora de la primera AMPA del col·legi públic Pare Català.

D’una altra banda, el consistori també ret homenatge a Pasqual Cortina, corretger de professió, tot i que al poble de les Cases de Bàrcena el recorden com un “home per a tot”, però sobretot, com un home amb uns profunds valors humans, honest i generós.

Una vegada estes propostes passen per la Comissió de Cultura podran ser aprovades per la Junta de Govern Local.