El pròxim 29 de gener de 2017 es compliran 150 anys del naixement de Vicent Blasco Ibáñez, un dels autors valencians més universals. Durant una reunió que ha mantingut hui amb representants de la Fundació d’Estudis Blasco Ibáñez, la regidora de Cultura, Glòria Tello, ha fet palesa la voluntat del consistori d’encapçalar la iniciativa de la celebració, impulsant diversos actes culturals al voltant de l’aniversari.

Després de la reunió, Glòria Tello ha assenyalat que “des de la Regidoria, com a dipositaris del llegat de Vicent Blasco Ibáñez, hem assumit junt a la Fundació el compromís de liderar totes les accions encaminades a commemorar una celebració tan destacada com el 150 aniversari d’un dels nostres escriptors més il·lustres”.

En la reunió s’ha acordat que l’Ajuntament cursarà una invitació a les principals institucions polítiques i culturals valencianes perquè se sumen a la proposta de celebració. La responsable de Cultura ha subratllat que “la idea és obtenir una àmplia representació social i cultural per a poder configurar un grup de treball que coordine les diferents iniciatives que ja estan proposant diversos agents culturals, tant públics com privats. Blasco Ibáñez ha sigut una de les figures més rellevants de la literatura i la vida valenciana, i volem aprofitar este 150 aniversari per a difondre la seua figura i el seu llegat”.

La Fundació d’Estudis Blasco Ibáñez va donar en el seu moment al consistori el llegat de l’escriptor, que conforma gran part del contingut científic i testimonial conservat en la Casa Museu. L’edifici, un dels més emblemàtics dels Poblats Marítims, va ser la residència d’estiu de Blasco Ibáñez i actualment alberga material literari, objectes i la biblioteca personal de l’escriptor.