Joan Ribó, ha recolzat hui una iniciativa pionera a Espanya que es va desenvolupar al col·legi públic Sant Joan de Ribera per a ajudar als xiquets i xiquetes en edat escolar a adquirir hàbits de vida saludables que afavorisquen la prevenció de l’obesitat infantil.

En la presentació d’este projecte, ALCIS 2, l’alcalde ha animat als escolars “perquè facen esport i s’alimenten de forma saludable”. Finalitzat l’acte, ha recordat que l’Ajuntament treballa per a acostar els productes de l’horta a la ciutat a través dels mercats, i també per a introduir-los en els menjadors escolars, amb menús ecològics. “És el nostre objectiu, però per a complir-ho necessitem tenir suficient oferta d’este tipus de productes. I el fet de plantejar la candidatura de València com a Capital Mundial de l’Alimentació va en eixa adreça”, ha explicat Joan Ribó.

En el marc d’esta política de foment d’hàbits saludables, l’alcalde s’ha sumat hui a la iniciativa ALCIS 2 de la Fundació Vida Activa i Saludable que la Federació d’Empresaris Esportistes de la Comunitat Valenciana va a impulsar a València.

ALCIS 2 inclou també un espai perquè els i les escolars participants reflexionen sobre les decisions personals que volen adoptar sobre si mateixos, ajudant-los a adonar-se que cada elecció és pròpia i afectarà al seu posterior estil de vida.

El programa i inclou classes d’exercicis grupals no competitius (com a ioga, zumba, aquagym…) dirigits a la diversió. ALCIS 2 recorrerà 9 països, en coordinació amb la Setmana de l’Esport. A Espanya, està gestionat per la Fundació VAS (Vida Activa i Saludable), i no té cost per als col·legis participants, atès que compta amb finançament de la Unió Europea.