L’Equip de Govern municipal es va reunir el passat divendres a la Casa Forestal del Saler per a fer un balanç del treball dut a terme fins ara i marcar-se els principals objectius de cara al curs vinent. L’alcalde, juntament amb la resta de regidors i regidores i l’equip tècnic d’assessors, havien fixat la ubicació com “una manera de descobrir a gran part de la ciutadania un espai segrestat fins ara als veïns i veïnes, ja que la Casa Forestal havia estat només reservada a esdeveniments puntuals i fins i tot de caràcter personal; perquè és important visualitzar la presència del govern municipal en un part tan important de la ciutat com són els pobles de València, i finalment, perquè cal posar en valor el parc natural de l’Albufera”, com ha dit Joan Ribó. El conjunt dels participants en la trobada s’ha desplaçat a la Casa Forestal en un autobús híbrid de l’EMT.

Respecte a les dinàmiques dutes a terme, els regidors i regidores han dividit en blocs temàtics la jornada, per tal de posar en comú tot allò fet fins ara i programar les principals línies d’actuació en este segon curs de govern.

En este sentit, l’alcalde, Joan Ribó, s’ha mostrat satisfet pel treball dels regidors de govern alhora que els ha apremiat “a continuar treballant per fer cada dia una València millor, per fer que el dia a dia dels valencians i valencianes es veja millorat en les necessitats més prioritàries i en el mitjà i llarg termini, de manera coordinada”. Per això, Ribó ha manifestat que “continuarem sent una administració exigent amb nosaltres mateixos i amb la resta d’administracions, especialment amb l’estatal, que continua discriminant-nos de manera flagrant”.

La regidora de l’àrea de Desenvolupament Humà, Consol Castillo, ha remarcat la promoció dels productes de proximitat en l’agenda política i, per a això, la regeneració de l’horta com a motor econòmic. La connexió efectiva entre els pobles de València i el nucli urbà serà matèria a tractar, així com la incorporació d’un nou equip de professionals als serveis especialitzats d’atenció a la família i la infància, també amb l’objectiu d’agilitzar les ajudes a la dependència.

El coordinador d’àrea de Govern Interior, Sergi Campillo, considera el desenvolupament del nou acord laboral en l’Ajuntament de València com una de les claus dels pròxims mesos, amb la posada en marxa de la carrera professional i l’avaluació del rendiment del personal públic. A més, començarà a implementar el Pla d’Eficiència Lumínica de València per una major sostenibilitat mediambiental i econòmica.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha avançat hui el començament de les obres de remodelació de la Plaça de la Reina i Bruges, així com el seu entorn, que inclou els aparcaments. Este segon curs també estarà marcat per l’assoliment de més de 20 kilòmetres  de nou carril bici, protegit i bidireccional. A més, es continuarà amb el procés de millora en l’eficiència i interconnexió de les línies d’autobusos de l’EMT.

Al seu torn, la regidora de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Pilar Soriano, ha destacat com a objectius per als pròxims mesos el procés de conversió de la jardineria de la ciutat cap a un model més sostenible i eficient, així com l’optimització i intensificació de la neteja en tots els barris, seguint el Pla de Xoc de la Neteja Viària. A més, començarà a implantar-se la recollida selectiva de residus orgànics amb les experiències pilot de Benimaclet i Sant Marcel·lí.

La regidora d’àrea de Cultura i Benestar Animal, Glòria Tello, ha afirmat que és un objectiu a curt termini l’impuls de les indústries del sector mitjançant subvencions per concurs, creació d’esdeveniments i activitats als barris, així com la implantació del Pla de Recuperació del Patrimoni. A més, ha destacat l’objectiu de reforçar les mesures de benestar animal encetades i dignificar els centres a Natzaret i Benimàmet, per al que ja hi ha alternatives en estudi.

El delegat de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha definit com a clau per als pròxims mesos la dinamització cultural i social de les Falles entorn a la seua candidatura com a patrimoni mundial de la UNESCO. Aposta per potenciar les festes com un motor de dinamització econòmica. A més, pretén aconseguir per al Museu de la Setmana Santa Marinera i la Casa de les Roques del Corpus l’oficialitat ja aconseguida per al Museu Faller.

Carlos Galiana, regidor de Comerç i Espai Públic, aposta per aprovar en este curs les ordenances de Mercats Municipals, Venda no Sedentària i la modificació de l’Ordenança d’Ocupació d’Espai Públic, que ajude a millorar la relació entre veïns, vehicles i establiments. També es preveu signar l’acord pel cobrament de sancions amb la Generalitat Valenciana, i la posada en marxa de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha anunciat la consecució del programa Ressò de formació ocupacional, l’augment del parc de vivenda municipal i l’augment de la renda mensual municipal. S’aprovarà el Pla de Tranversalitat de la Perspectiva de Gènere i Inclusiva, i per a la prevenció dels delictes d’odi. També s’habilitaran les noves seus de la Universitat Popular i la continuació del programa “Coordenades-Aules obertes”.