Consol Castillo: ” L’activitat pesquera té un potencial de generació de llocs de treball molt ampli”

Consol Castillo, ha explicat que l’Ajuntament ha constituït un grup de treball de pesca en el marc de la Junta del Consell Agrari Municipal (CAM) de València.

El grup de treball té la voluntat de ser “un punt de trobada obert a la incorporació de nous agents amb interés en el sector”, ha dit Castillo. En la primera reunió “s’han consensuat les línies d’actuació que ens proposem impulsar des del grup de treball i que s’emmarquen en dos àmbits: la promoció del patrimoni municipal que suposa la pesca, tant des del punt de vista econòmic, històric, ambiental i cultural; així com la diagnosi, avaluació i generació de debat sobre les problemàtiques que l’exercici de la pesca en el nostre municipi du aparellades per poder donar-los una solució”.

Castillo ha  recordat que la ciutat de València compta amb tres tipus de pesca, que són la continental, la marítima i la d’aqüicultura, “per això, ens hem posat mans a l’obra en coordinar i impulsar la pesca, que moltes voltes no associem a la ciutat, però que considerem que és un valor que cal protegir i potenciar des de l’Ajuntament per les seues potencialitats”.

“El grup es planteja com a estratègia, a nivell municipal, generar una veu pròpia del sector unida i clara en defensa dels interessos comuns, perquè es reconega el paper que li correspon en el municipi de València, com a sector productiu lligat a uns valors econòmics, culturals, naturals i identitaris innegables”, ha afegit Castillo.

Com a primera acció es plantegen, per a un futur pròxim, la celebració d’unes jornades on els propis agents del sector presenten els seus valors i les problemàtiques associades a la seua activitat.

 

Arxivat en: 2016, Ajuntament, Consol Castillo, pesca, Regidoria Agricultura i Horta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *